Novice

Arhiv

Glavni nagradi ŽIVA 2020 Muzeju rezbarjenja in Etnografskemu muzeju na prostem ETAR

V mednarodni ustanovi Forum slovanskih kultur so v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo in informiranje Republike Srbije in srbskimi partnerskimi institucijami v Beogradu podelili nagrade za najboljše slovanske muzeje. Poleg glavne nagrade, prejel jo je Muzej rezbarjenja iz Bosne in Herzegovine, so tretjič podelili še nagrado za najboljši kulturni in naravni spomenik v slovanskih državah. Slednjo je prejel Regionalni etnografski muzej na prostem ETAR iz Bolgarije.

Več »

Razpis za nagrado Živa 2022 je odprt!

Vabimo vas, da se prijavite za nagrado Živa 2022 – Nagrado za najboljši slovanski muzej in za najboljši kulturni in naravni spomenik v slovanskih državah. Razpis bo odprt do 28. februarja 2022.

Več »

FSK gostil predstavitev revije Perun

Študentska sekcija Zveze društev Slavistično društvo Slovenije je na sedežu Foruma slovanskih kultur v Vili Zlatica, pripravila predstavitev nove številke revije Perun. Tudi tokratna številka prinaša kakovosten nabor prispevkov z najrazličenjših področij humanistike.

Več »

Pred vrati je podelitev nagrade ŽIVA za leto 2020

Podelitev nagrade Živa za leto 2020 in spremljajočo konferenco bo januarja 2022 gostil Beograd. Nagrajenci in drugi udeleženci pa si bodo v okviru celodnevne ekskurzije ogledali tudi uradno odprtje evropske prestolnice kulture 2022 v Novem Sadu.

Več »

Znova živahno na Slovanskem vrtu v hrvaškem Pulju

Slovanski vrt, ki ga FSK pripravlja skupaj s prireditelji sejma in festivala Sa(n)jam knjige v Istri, se je v okviru knjižnega sejma v Pulju odvil že tretjič. Namenjen je promociji slovanskih književnosti, osrednja letošnja tema pa je bila Ljubezen.

Več »

Delovno srečanje s predsednico Uprave FSK, Majo Gojković

Dr. Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur, se je v Vili Zlatica sestala z Majo Gojković, predsednico Uprave FSK ter podpredsednico Vlade Republike Srbije in ministrico za kulturo in informiranje. Pogovarjali sta se o strateških usmeritvah mednarodne ustanove ter dogodkih, ki jih bodo v naslednjih mesecih v okviru FSK projektov organizirali v Srbiji.

Več »
Scroll to Top