Novice

Arhiv

“Prva dama srbske književnosti” na razstavi v Novem Sadu

Razstavo o življenju in delu srbske pisateljice in prve članice Srbske akademije znanosti in umetnosti Isidore Sekulić z naslovom “Prva dama srbske književnosti” je pripravila Mestna knjižnica Novi Sad v okviru mednarodne Poti pisateljic, novo certificirane Kulturne poti Sveta Evrope, ki je nastala na pobudo FSK.

Več »

Za nami je prvi Festival slovanskih književnosti

Forum slovanskih kultur je v sodelovanju s partnerji pripravil Festival slovanskih književnosti. Prva izdaja festivala, ki bo v prihodnjih letih postal reden književni dogodek na kulturnem koledarju, je bila posvečena 15. obletnici zbirke Sto slovanskih romanov, ki je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Več »

14. Mednarodna poletna šola muzeologije

Letošnja že 14. Mednarodna poletna šola muzeologije je potekala med 5. in 9. septembrom 2022 na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem. Program je bil izveden v sodelovanju Foruma slovanskih kultur, UNESCO katedre in Oddelka za arheologijo in dediščino UP FHŠ, ICOM Slovenija ter v partnerstvu s Pokrajinskim muzejem Koper in Delavskim domom Trbovlje.

Več »

FSK in WWR v Evropski prestolnici kulture Esch-sur-Alzette 2022

Med 8. in 10. septembrom 2022 se je v luksemburškem mestu Esch-sur-Alzette, letošnji Evropski prestolnici kulture, odvila konferenca in podelitev nagrad Evropske muzejske akademije, kjer je dr. Andreja Rihter predstavila mednarodno ustanovo Forum slovanskih kultur in Pot pisateljic (WWR), ki je letos prejela certifikat Kulturne poti Sveta Evrope.

Več »

FSK in ICOM SEE v Pragi – korak na skupni poti

Na 26. generalni konferenci ICOM sta Forum slovanskih kultur in Mednarodni muzejski svet Jugovzhodne Evrope pripravila okrogli mizi. Rdeča nit so bile skupne korenine in njihov pomen pri zagotavljanju miru ter ogroženost dediščine v izrednih razmerah, kakršna je vojna. Srečanja se je udeležilo 50 strokovnjakov.

Več »
Scroll to Top