OŽIVČUJEMO
KREATIVNOST
SLOVANSKIH
KULTUR
Previous
Next

PROJEKTI

Raznolikost in bogastvo FSK projektov
Več

PARTNERSTVA

Plodna in številčna FSK sodelovanja.
Več

VILA ZLATICA

Dobrodošli v novem domovanju FSK in muzeju
Več

POSLANSTVO

Poslanstvo FSK je oživčiti ustvarjalnost slovanskih kultur.

Osnovni namen delovanja ustanove je povezati slovanski kulturni milje in ga uprisotniti v sodobnem globalnem družbenem kontekstu. Forum slovanskih kultur povezuje in predstavlja slovansko kulturo, znanost in umetnost, njen ustvarjalni naboj in dediščino,

0
slovanskih kultur
0
partnerjev
0
obiskovalcev in udeležencev
0
doseg

NAPOVEDUJEMO

Oktober 2021

Dobrodošli v Vili Zlatica!

Vrata Hribarjeve Vile Zlatica so odprta vsak dan, razen ob ponedeljkih. Ogled muzejske zbirke z vodstvom (največ 5 obiskovalcev) je mogoč ob petkih, od 15.00 do 18.00 ter ob sobotah, od 14.00 do 18.00. Od torka do nedelje pa ob predhodni najavi (najmanj 24 ur prej). Informacije in prijave: info@fsk.si ali po telefonu +386 (0)8 2010 457 ali +386 40 835 775.

VEČ O VILI IN OBISKU NAJDETE TUKAJ >
Oktober 2021

Center slovanskih kultur Moskva

Oktobrski program Mesec srbske kulture in še več

PROGRAM NAJDETE TUKAJ >
November 2021

15. obletnica zbirke Sto slovanskih romanov

Ob 15. obletnici edinstvene zbirke Sto slovanskih romanov FSK pripravlja slavnostni dogodek z avtorji in prevajalci iz osmih različnih slovanskih držav. Dogodek bo potekal v okviru Slovenskega knjižnega sejma, na katerem bo FSK predstavil tudi dva nova naslova v zbirki. Dogodek bo potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

VEČ O ZBIRKI NAJDETE TUKAJ >
22. oktober 2021

Center slovanskih kultur Beograd

Makedonski in srbski roman na prehodu v novo tisočletje

VABILO NAJDETE TUKAJ >
Previous
Next

V FOKUSU

FSK spletna knjižnica
Partnerji in prijatelji FSK ste vabljeni, da v FSK knjižnico prispevate publikacije svojih institucij. Postopek je hiter in enostaven! Sledite naslednjim korakom: 1. Izberite publikacijo vaše institucije, ki jo želite objaviti v FSK spletni knjižnici. 2. Pojdite na spodnjo povezavo, izpolnite spletni obrazec (v angleščini) in naložite publikacijo.
OBRAZEC ZA SPLETNO KNJIŽNICO

NOVICE

Delovno srečanje s predsednico Uprave FSK, Majo Gojković

Dr. Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur, se je v Vili Zlatica sestala z Majo Gojković, predsednico Uprave FSK ter podpredsednico Vlade Republike Srbije in ministrico za kulturo in informiranje. Pogovarjali sta se o strateških usmeritvah mednarodne ustanove ter dogodkih, ki jih bodo v naslednjih mesecih v okviru FSK projektov organizirali v Srbiji.

Več »

Mednarodni kolokvij Piranova znova v živo

Potem ko so v Forumu slovanskih kultur zaradi epidemiološke krize zadnje štiri mednarodne kolokvije Piranova organizirali na daljavo, so šesti kolokvij znova organizirali v živo. V Piranu je 15 udeležencev in predavateljev iz šestih držav spoznavalo in z različnih zornih kotov odkrivalo zvočno valovanje.

Več »

FSK na Rusko-srbskem kulturnem forumu

Na povabilo Maje Gojković, srbske podpredsednice vlade in ministrice za kulturo in medije ter predsednice Uprave FSK ter Olge Jarilove, namestnice ministrice za kulturo Ruske federacije, se je Forum slovanskih kultur udeležil Rusko-srbskega kulturnega foruma v Beogradu.

Več »

NAROČI SE NA FSK NOVICE

Bodite na tekočem z našimi dogodki, projekti, partnerstvi in novicami.

Pridruži se nam in izkoristi ekskluzivne privilegije kot so brezplačni vstopi, posebni popusti in še več.

Scroll to Top