03

OŽIVČUJEMO

01

KREATIVNOST

ofslavic-slider

SLOVANSKIH

cultures-slider

KULTUR

PROJEKTI

Raznolikost in bogastvo FSK projektov
Več

PARTNERSTVA

Plodna in številčna FSK sodelovanja.
Več

VILA ZLATICA

Dobrodošli v novem domovanju FSK in muzeju
Več

POSLANSTVO

Poslanstvo FSK je oživčiti ustvarjalnost slovanskih kultur.

Osnovni namen delovanja ustanove je povezati slovanski kulturni milje in ga uprisotniti v sodobnem globalnem družbenem kontekstu. Forum slovanskih kultur povezuje in predstavlja slovansko kulturo, znanost in umetnost, njen ustvarjalni naboj in dediščino,

0
slovanskih kultur
0
partnerjev
0
obiskovalcev in udeležencev
0
doseg

NAPOVEDUJEMO

Dobrodošli v Vili Zlatica!

Vrata Hribarjeve Vile Zlatica so odprta vsak dan, razen ob ponedeljkih. Ogled muzejske zbirke z vodstvom (največ 5 obiskovalcev) je mogoč ob petkih, od 15.00 do 18.00 ter ob sobotah, od 14.00 do 18.00. Od torka do nedelje pa ob predhodni najavi (najmanj 24 ur prej). Informacije in prijave: vila.zlatica@fsk.si ali po telefonu +386 (0)8 2010 457 ali +386 40 835 775.
Več o vili in obisku tukaj >
Predstava V agoniji se vrača v Vilo Zlatica!
V Vili Zlatica se konec oktobra nadaljujejo ponovitve kammerspiel predstave V agoniji. Edinstven gledališki projekt uprizarja besedilo – drugi del dramske trilogije o Glembajevih – enega največjih hrvaških pisateljev 20. stoletja, Miroslava Krleže (1893–1981). Interpretacija zaživi v prostorih avtentične meščanske vile Zlatica v ljubljanski Rožni dolini, nekoč doma znamenitega ljubljanskega župana Ivana Hribarja (1851–1941), ki nudi vpogled v življenje slovenske meščanske družine v začetku 20. stoletja. Danes z vilo upravlja Mednarodna ustanova Forum slovanskih kultur, ki je poleg Društva dveh koproducent predstave.
Preverite datume ponovitev in preberite več o predstavi tukaj >
Previous slide
Next slide

NOVICE

Poslovil se je Wim van der Weiden

28. oktobra 2023 je umrl Wim van der Weiden. Van der Weiden je bil ugledna osebnost evropskega muzejskega sveta in ustanovitelj Evropske muzejske akademije (EMA) leta 2009. Osnoval je tudi pionirska muzeja Museon in Naturalis.

Več »

V Vili Zlatica o povezavah in muzejih med krizami

Prvi seminar Mednarodnega zlatega muzeološkega programa Vila Zlatica z naslovom Povezave in muzeji med krizami, ki je bil izveden med 22. in 24. oktobrom 2023 v Vili Zlatica v Ljubljani, se je osredotočil na aktualna krizna vprašanja in njihove povezave z muzejsko teorijo in prakso. Glavni cilj programa je bil odpreti širok diskurz o vlogi in poslanstvu muzejskih institucij v tem nestabilnem, kritičnem in težavnem času.

Več »

FSK na Frankfurtskem sejmu s pogovorom o prevajanju in kulturnih stikih v času vojn

FSK je v okviru slovenskega častnega gostovanja na 75. Frankfurtskem knjižnem sejmu pripravil razpravo z naslovom Prevodi v času vojne: slovanski literarni stiki v času oboroženih spopadov in političnih konfliktov, v kateri so sodelovali Drago Jančar, ukrajinska pisateljica Oksana Zabužko, Georgi Gospodinov iz Bolgarije in srbski avtor Aleksandar Gatalica. Pogovor je povezoval glavni urednik zbirke Sto slovanskih romanov Mladen Vesković.

Več »

NAROČI SE NA FSK NOVICE

Bodite na tekočem z našimi dogodki, projekti, partnerstvi in novicami.

Pridruži se nam in izkoristi ekskluzivne privilegije kot so brezplačni vstopi, posebni popusti in še več.

Scroll to Top