03

OŽIVČUJEMO

01

KREATIVNOST

ofslavic-slider

SLOVANSKIH

cultures-slider

KULTUR

PROJEKTI

Raznolikost in bogastvo FSK projektov
Več

PARTNERSTVA

Plodna in številčna FSK sodelovanja.
Več

VILA ZLATICA

Dobrodošli v novem domovanju FSK in muzeju
Več

POSLANSTVO

Poslanstvo FSK je oživčiti ustvarjalnost slovanskih kultur.

Osnovni namen delovanja ustanove je povezati slovanski kulturni milje in ga uprisotniti v sodobnem globalnem družbenem kontekstu. Forum slovanskih kultur povezuje in predstavlja slovansko kulturo, znanost in umetnost, njen ustvarjalni naboj in dediščino,

0
slovanskih kultur
0
partnerjev
0
obiskovalcev in udeležencev
0
doseg

NAPOVEDUJEMO

Maj 2022

Dobrodošli v Vili Zlatica!

Vrata Hribarjeve Vile Zlatica so odprta vsak dan, razen ob ponedeljkih. Ogled muzejske zbirke z vodstvom (največ 5 obiskovalcev) je mogoč ob petkih, od 15.00 do 18.00 ter ob sobotah, od 14.00 do 18.00. Od torka do nedelje pa ob predhodni najavi (najmanj 24 ur prej). Informacije in prijave: info@fsk.si ali po telefonu +386 (0)8 2010 457 ali +386 40 835 775.

VEČ O VILI IN OBISKU NAJDETE TUKAJ >
28. maj 2022, Ljubljana

Vila Zlatica tudi letos del festivala Odprte hiše Slovenije

FSK se je tudi letos povezal s festivalom Odprte hiše Slovenije, v okviru katerega so vsako leto na voljo brezplačni ogledi odlične arhitekture in prostorskih ureditev.

VEČ O FESTIVALU NAJDETE TUKAJ >
18. maj 2022, Ljubljana

Mednarodni muzejski dan: Žive slike iz slovanskih muzejev

Ob Mednarodnem muzejskem dnevu vabimo na brezplačen ogled video zapisov iz slovanskih muzejev, med njimi tudi prejemnikov nagrade ŽIVA za najboljši slovanski muzej. Obenem bodo potekali vodeni ogledi Vile Zlatica in stalne razstave Ivan Hribar in ljubljansko meščanstvo ter čajanka na vrtu.

VEČ O DOGAJANJU NAJDETE TUKAJ >
Previous
Next

NOVICE

Predstavitev Poti pisateljic na Svetu Evrope

Kulturno-turistična Pot pisateljic se je predstavila na srečanju upravnega odbora Razširjenega delnega sporazuma Sveta Evrope o kulturnih poteh, ki bo v naslednjih tednih sprejel dokončno odločitev o podelitvi certifikatov Kulturne poti Sveta Evrope letošnjim kandidatkam.

Več »

V srbščini je izšel roman Zdravke Evtimove „Četrtek“

V okviru programa Centra Foruma slovanskih kultur v Beogradu je v Narodni knjižnici Srbije potekal literarni večer, posvečen bolgarski pisateljici Zdravki Evtimovi in njenemu romanu Četrtek. Delo, ki ga je v srbščino prevedla Elizabeta Georgiev, je izšlo v zbirki Sto slovanskih romanov.

Več »

FSK redno v stiku z ukrajinskimi muzeji

V Forumu slovanskih kultur so v zadnjih tednih v rednih stikih z ukrajinskimi muzeji. V zasledovanju povezovanja kulturnih in drugih ustanov, kar je tudi poslanstvo FSK, so s predstavniki muzejev v Ukrajini in drugimi partnerji opravili že več srečanj na daljavo, objavili pa so tudi posebno spletno mesto namenjeno ukrajinski kulturni dediščini.

Več »

NAROČI SE NA FSK NOVICE

Bodite na tekočem z našimi dogodki, projekti, partnerstvi in novicami.

Pridruži se nam in izkoristi ekskluzivne privilegije kot so brezplačni vstopi, posebni popusti in še več.

Scroll to Top