OŽIVČUJEMO
KREATIVNOST
SLOVANSKIH
KULTUR
Previous
Next

PROJEKTI

Raznolikost in bogastvo FSK projektov
Več

PARTNERSTVA

Plodna in številčna FSK sodelovanja.
Več

VILA ZLATICA

Nov sedež FSK … zelo kmalu!

POSLANSTVO

Poslanstvo FSK je oživčiti ustvarjalnost slovanskih kultur.

Osnovni namen delovanja ustanove je povezati slovanski kulturni milje in ga uprisotniti v sodobnem globalnem družbenem kontekstu. Forum slovanskih kultur povezuje in predstavlja slovansko kulturo, znanost in umetnost, njen ustvarjalni naboj in dediščino,

0
slovanskih kultur
0
partnerjev
0
obiskovalcev in udeležencev
0
doseg

NAPOVEDUJEMO

Julij 2021

Dobrodošli v Vili Zlatica

Tudi v poletnih dneh vas vabimo na obisk Hribarjeve Vile Zlatica (Cesta 27. aprila 47 / Ljubljana). Julija so vrata vile odprta ob torkih od 10.00 do 13.00, petkih od 15.00 do 18.00 in sobotah od 14.00 do 18.00. Za vodstva in informacije pišite na info@fsk.si ali pokličite na 08 2052 800 ali 040 835 775.
VEČ PREBERITE TUKAJ >

V FOKUSU

Poletje 2021
V družbi slovanskih romanov
Romani najbolj izpovednih slovanskih literatov čakajo, da sežete po njih. Polepšajte si poletna jutra, dneve, večere ... Kot pravi slovenski pisatelj, Drago Jančar:»Ni boljše poti za medsebojno razumevanje, kot je branje knjig. Sam sem odkril nekaj odličnih romanov v tej zbirki, ki so mi razširili literarna in vsakršna obzorja.«

NOVICE

FSK podpira trajnostni razvoj in krožno gospodarstvo

V Forumu slovanskih kultur sledijo potrebam družbe in vzpodbujajo družbeno odgovorno delovanje. Ob zasledovanju ciljev trajnostnega razvoja in krožnega gospodarstva so pohištvo, ki ga ob selitvi v nove prostore niso več potrebovali, donirali Zavodu Knof iz Krškega.

Več »

V Slovanskem vrtu letos zazvenela poezija

FSK je bil že drugič partner programa Slovanski vrt na puljskem knjižnem sejmu. Na pesniškem večeru z naslovom Moj cilj je – obzorje, ki je tokrat potekal na prostem, so obiskovalci lahko prisluhnili poeziji petih pesnikov iz slovanskega sveta v dramatizaciji in interpretaciji Hrvaškega narodnega gledališča iz Zagreba.

Več »

Člani Poti pisateljic na skupščini v polni zasedbi

Člani Združenja Pot pisateljic iz sedmih držav so se v polni zasedbi srečali na skupščini. Potrdili so organe združenja, se seznanili z dosedanjim delom in temeljnimi dokumenti ter sprejeli program dela za naslednje triletno obdobje. Prva naloga je priprava in oddaja vloge za pridobitev certifikata Kulturna pot Sveta Evrope.

Več »

NAROČI SE NA FSK NOVICE

Bodite na tekočem z našimi dogodki, projekti, partnerstvi in novicami.

Pridruži se nam in izkoristi ekskluzivne privilegije kot so brezplačni vstopi, posebni popusti in še več.

Scroll to Top