03

OŽIVČUJEMO

01

KREATIVNOST

ofslavic-slider

SLOVANSKIH

cultures-slider

KULTUR

PROJEKTI

Raznolikost in bogastvo FSK projektov
Več

PARTNERSTVA

Plodna in številčna FSK sodelovanja.
Več

VILA ZLATICA

Dobrodošli v novem domovanju FSK in muzeju
Več

POSLANSTVO

Poslanstvo FSK je oživčiti ustvarjalnost slovanskih kultur.

Osnovni namen delovanja ustanove je povezati slovanski kulturni milje in ga uprisotniti v sodobnem globalnem družbenem kontekstu. Forum slovanskih kultur povezuje in predstavlja slovansko kulturo, znanost in umetnost, njen ustvarjalni naboj in dediščino,

0
slovanskih kultur
0
partnerjev
0
obiskovalcev in udeležencev
0
doseg

NAPOVEDUJEMO

Junij 2023

Dobrodošli v Vili Zlatica!

Vrata Hribarjeve Vile Zlatica so odprta vsak dan, razen ob ponedeljkih. Ogled muzejske zbirke z vodstvom (največ 5 obiskovalcev) je mogoč ob petkih, od 15.00 do 18.00 ter ob sobotah, od 14.00 do 18.00. Od torka do nedelje pa ob predhodni najavi (najmanj 24 ur prej). Informacije in prijave: vila.zlatica@fsk.si ali po telefonu +386 (0)8 2010 457 ali +386 40 835 775.
VEČ O VILI IN OBISKU TUKAJ >
14. - 22. junij 2023

Festival slovanskih književnosti na vrtu Vile Zlatice

Drugi Festival slovanskih književnosti, ki bo pomladno-poletno obarvan in bo potekal med 14. in 22. junijem na vrtu Vile Zlatica. Gosta festivala bosta bolgarska pisateljica Zdravka Evtimova in makedonski pisatelj Aleksander Prokopiev. Predstavila bosta slovenska prevoda romanov Četrtek in Špegavec, sveži knjigi v zbirki Sto slovanskih romanov. Srečali pa se bomo tudi z ustvarjalci predstave V agoniji, izjemno uspešne komorne postavitve, ki je zaživela v prostorih Vile Zlatica. Vabljeni na vrt Vile Zlatica v Rožno dolino na literarna druženja!
Program bo objavljen kmalu
29. junij - 1. julij 2023

DOKUDOC v Vili Zlatica

Od 29. junija do 1. julija 2023 bo vrt Vile Zlatica prvič gostil mednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC.
Program bo objavljen kmalu
23. - 25. oktober 2023

Mednarodni zlati muzeološki program v Vili Zlatica

Pridružite se nam v Vili Zlatica na programu, ki se bo posvečal povezavam muzejev kot prostorom zaupanja. Srečanje je namenjeno direktorjem, menedžerjem, strokovnjakom in nagrajenim/nominiranim muzejem za nagrado Živa. V organizaciji Foruma slovanskih kultur, z namenom spodbude sodelovanja in inovacij v muzealstvu.
Program bo objavljen kmalu
Previous slide
Next slide

NOVICE

Projekt Transformacije se nadaljuje

Projekt “Transformacije: OD slovanske tradicije oblačil do modernih kreacij” Foruma slovanskih kultur (FSK) je v polnem zagonu. V maju 2023 so bile kolekcije oblikovalcev iz Poljske, Češke, Hrvaške, Severne Makedonije in Črne gore fotografirane, v septembru pa se obeta celostna predstavitev projekta v Muzeju uporabne umetnosti v Beogradu.

Več »

NAROČI SE NA FSK NOVICE

Bodite na tekočem z našimi dogodki, projekti, partnerstvi in novicami.

Pridruži se nam in izkoristi ekskluzivne privilegije kot so brezplačni vstopi, posebni popusti in še več.

Scroll to Top