Vabimo vas na javno vodstvo po Hribarjevi Ljubljani!

Vsako zadnjo soboto v mesecu vam ponujamo poseben voden sprehod po mestu, ki vključuje tudi ogled Vile Zlatice. Naslednje vodstvo bo 24. 2. ob 11.00. 

Sprehod začnemo v središču stare Ljubljane, kjer se zberemo pred stopnicami Mestne hiše. Po krajšem uvodu se sprehodimo preko Prešernovega trga do Tivolija in nadaljujemo do Vile Zlatice v Rožni Dolini. Ob prihodu do županovega domovanja v ambientu čudovite secesijske vile ponujamo obiskovalcem krajši odmor s čajem. To je odlična priložnost za počitek ali poglobljeno zgodovinsko diskusijo v edinstvenem ambientu. Po kratkem oddihu nadaljujemo z ogledom Hribarjevega domovanja, kjer spoznamo osebno življenje in neprecenljivo secesijsko domovanje našega največjega župana, Ivana Hribarja. Z našim vodenim sprehodom si prizadevamo ponuditi obiskovalcem vpogled v zgodovino mesta na prelomu iz 19. v 20. stoletje ter v vlogo zaslužnega Ivana Hribarja. Hkrati si z odmorom in mnogimi zabavnimi anekdotami prizadevamo za prijetno izkušnjo

Pred Mestno hišo (Stritarjeva ulica 2) se zberemo ob 11.00, zaključimo v Rožni Dolini (Cesta 27. Aprila 47) najkasneje ob 13:30. Ker je število mest omejeno, vas vljudno prosimo, da si pred ogledom naredite rezervacijo. Rezervacije so možne preko e-pošte na naslovu vila.zlatica@fsk.si ali prek telefonske številke +386 40 835 775. Cena celotnega programa znaša 12 €, oziroma 10 € za študente, upokojence, dijake in brezposelne. Če se udeležite samo vodenja po Ljubljani brez ogleda Vile, je cena 8 €, znižana postavka pa 6 €.

Scroll to Top