Novice

Arhiv

Na vrtu Vile Zlatica o Pavlihah in tečnobah

V Forumu slovanskih kultur nadaljujejo s ciklom dogodkov Živa vila. Na vrtu vile so, skupaj z združenjem Pot pisateljic, gostili uvodni dogodek 11. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti v organizaciji Društva slovenskih književnih prevajalcev.

Več »

Cikel nagrade Živa 2020 se nadaljuje

Potem ko muzejev nominiranih za 7. nagrado Živa spomladi letos zaradi epidemioloških razmer ni bilo mogoče obiskati, so sodniki obiske opravili na daljavo. V muzejih v enajstih slovanskih državah so se nanje dobro pripravili.

Več »

FSK podpira trajnostni razvoj in krožno gospodarstvo

V Forumu slovanskih kultur sledijo potrebam družbe in vzpodbujajo družbeno odgovorno delovanje. Ob zasledovanju ciljev trajnostnega razvoja in krožnega gospodarstva so pohištvo, ki ga ob selitvi v nove prostore niso več potrebovali, donirali Zavodu Knof iz Krškega.

Več »

V Slovanskem vrtu letos zazvenela poezija

FSK je bil že drugič partner programa Slovanski vrt na puljskem knjižnem sejmu. Na pesniškem večeru z naslovom Moj cilj je – obzorje, ki je tokrat potekal na prostem, so obiskovalci lahko prisluhnili poeziji petih pesnikov iz slovanskega sveta v dramatizaciji in interpretaciji Hrvaškega narodnega gledališča iz Zagreba.

Več »

Člani Poti pisateljic na skupščini v polni zasedbi

Člani Združenja Pot pisateljic iz sedmih držav so se v polni zasedbi srečali na skupščini. Potrdili so organe združenja, se seznanili z dosedanjim delom in temeljnimi dokumenti ter sprejeli program dela za naslednje triletno obdobje. Prva naloga je priprava in oddaja vloge za pridobitev certifikata Kulturna pot Sveta Evrope.

Več »

Predsednica Uprave FSK, Maja Gojković, na obisku v Ljubljani

Maja Gojković, predsednica Uprave Foruma slovanskih kultur, sicer pa podpredsednica Vlade Republike Srbije ter ministrica za kulturo in informiranje, se je mudila na prvem uradnem obisku na novem sedežu Mednarodne ustanove – Forum slovanskih kultur. Na delovnem srečanju z direktorico, dr. Andrejo Rihter, je izpostavila pomen ustanove, kakršna je FSK ter krepitvi skupne promocije bogastva slovanskih kultur.

Več »

FSK na delovnem obisku v Moskvi

V Mednarodni ustanovi Forum slovanskih kultur so se v okviru delovnega obiska v ruski prestolnici srečali s svojimi stalnimi projektnimi partnerji, obenem pa tudi z namestnico ministrice za kulturo Ruske federacije, Allo Manilovo in Jegenijem Primakovom, vodjo zvezne agencije Rossotrudničestvo.

Več »

Festival Fabula z Ano Marwan na vrtu Vile Zlatica

V okviru letošnjega festivala Fabula je na vrtu Vile Zlatica potekal prvi javni dogodek, literarni večer z Ano Marwan. S tem se Forum slovanskih kultur, ki domuje v Vili Zlatica, s svojim vrtom pridružuje vrsti ljubljanskih prizorišč za dogodke na prostem.

Več »

Drago Jančar in Robert Perišić na Festivalu slovanskih kultur

V Centru slovanskih kultur Moskva so ob dnevu slovanske pismenosti že tradicionalno pripravili Festival slovanskih kultur. Letos je potekal v hibridni obliki, deloma v živo in deloma na daljavo. V okviru festivala je potekala tudi okrogla miza, posvečena novim ruskim izdajam v zbirki Sto slovanskih romanov.

Več »
Scroll to Top