Novice

Arhiv

Vila Zlatica tudi letos del festivala Odprte hiše Slovenije

V Forumu slovanskih kultur, ki ima sedež v prenovljeni Vili Zlatica, so sprejeli povabilo in se že drugič zapored vključili v program festivala Odprte hiše Slovenije. Z brezplačnim ogledom prenovljenega domovanja nekdanjega ljubljanskega župana Ivana Hribarja, so razveselili številne obiskovalce.

Več »

Direktorica FSK odmevno na konferenci v Bursi

Dr. Andreja Rihter, direktorica mednarodne ustanove Forum slovanskih kultur (FSK) je kot posebna gostja na mednarodni konferenci v turški Bursi spregovorila o pomenu nematerialne kulturne dediščine ter predstavila primere dobrih praks iz slovanskega sveta. Sestala se je tudi z županom Burse, sicer letošnje kulturne prestolnice sveta, v katerem govorijo turške jezike.

Več »

Predstavitev Poti pisateljic na Svetu Evrope

Kulturno-turistična Pot pisateljic se je predstavila na srečanju upravnega odbora Razširjenega delnega sporazuma Sveta Evrope o kulturnih poteh, ki bo v naslednjih tednih sprejel dokončno odločitev o podelitvi certifikatov Kulturne poti Sveta Evrope letošnjim kandidatkam.

Več »

V Srbiji predstavitev romana Zdravke Evtimove „Četrtek“

V okviru programa Centra Foruma slovanskih kultur v Beogradu je v Narodni knjižnici Srbije potekal literarni večer, posvečen bolgarski pisateljici Zdravki Evtimovi in njenemu romanu Četrtek. Delo, ki ga je v srbščino prevedla Elizabeta Georgiev, je izšlo v zbirki Sto slovanskih romanov.

Več »

FSK redno v stiku z ukrajinskimi muzeji

V Forumu slovanskih kultur so v zadnjih tednih v rednih stikih z ukrajinskimi muzeji. V zasledovanju povezovanja kulturnih in drugih ustanov, kar je tudi poslanstvo FSK, so s predstavniki muzejev v Ukrajini in drugimi partnerji opravili že več srečanj na daljavo, objavili pa so tudi posebno spletno mesto namenjeno ukrajinski kulturni dediščini.

Več »

O Piranovi na 7. dnevih Icarus Hrvaška

Forum slovanskih kultur (FSK) je na 7. dnevih Icarus Hrvaška z naslovom »Pobude za dediščino, izobraževanje in digitalno okolje« predstavila programe, ki pod okriljem FSK potekajo v Mednarodnem centru za raziskovanje dediščine – Piranova.

Več »
Scroll to Top