Novice

Arhiv

FSK gostil predstavitev revije Perun

Študentska sekcija Zveze društev Slavistično društvo Slovenije je na sedežu Foruma slovanskih kultur v Vili Zlatica, pripravila predstavitev nove številke revije Perun. Tudi tokratna številka prinaša kakovosten nabor prispevkov z najrazličenjših področij humanistike.

Več »

Pred vrati je podelitev nagrade ŽIVA za leto 2020

Podelitev nagrade Živa za leto 2020 in spremljajočo konferenco bo januarja 2022 gostil Beograd. Nagrajenci in drugi udeleženci pa si bodo v okviru celodnevne ekskurzije ogledali tudi uradno odprtje evropske prestolnice kulture 2022 v Novem Sadu.

Več »

Znova živahno na Slovanskem vrtu v hrvaškem Pulju

Slovanski vrt, ki ga FSK pripravlja skupaj s prireditelji sejma in festivala Sa(n)jam knjige v Istri, se je v okviru knjižnega sejma v Pulju odvil že tretjič. Namenjen je promociji slovanskih književnosti, osrednja letošnja tema pa je bila Ljubezen.

Več »

Delovno srečanje s predsednico Uprave FSK, Majo Gojković

Dr. Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur, se je v Vili Zlatica sestala z Majo Gojković, predsednico Uprave FSK ter podpredsednico Vlade Republike Srbije in ministrico za kulturo in informiranje. Pogovarjali sta se o strateških usmeritvah mednarodne ustanove ter dogodkih, ki jih bodo v naslednjih mesecih v okviru FSK projektov organizirali v Srbiji.

Več »

Začeli so se Slovanski letni časi na gradu Bogenšperk

Forum slovanskih kultur je v sodelovanju s partnerji pripravil prvega v ciklu dogodkov Slovanski letni časi na gradu Bogenšperk. Mladi gimnazijci iz Celja in Litije so prisluhnili motivacijskemu nagovoru Dimitrija Polikanova, namestnika direktorja Rossotrudničestva ter se pogovarjali s slovenskim pisateljem Vladom Žabotom in Julijo Sozino, literarno zgodovinarko iz Rusije.

Več »

Mednarodni kolokvij Piranova znova v živo

Potem ko so v Forumu slovanskih kultur zaradi epidemiološke krize zadnje štiri mednarodne kolokvije Piranova organizirali na daljavo, so šesti kolokvij znova organizirali v živo. V Piranu je 15 udeležencev in predavateljev iz šestih držav spoznavalo in z različnih zornih kotov odkrivalo zvočno valovanje.

Več »
Scroll to Top