S projektom S Slovani za mizo spoznavamo bogato slovansko tradicijo skozi izročilo prehranske kulturne dediščine. V okviru projekta so potekale predstavitve slovanske kulinarike v različnih krajih po svetu, obenem je FSK izdal prvo monografijo slovanske kulinarike v slovenskem in angleškem jeziku.
Knjiga S Slovani za mizo prejela še Gourmandovo priznanje Best of the Best
Gourmand, ki vsako leto podeljuje mednarodne nagrade za najboljše knjige na področju hrane in pijač, je ob 25. obletnici podelil priznanja Best of the Best. V Parizu ga je prejela tudi knjiga S Slovani za mizo, avtorja Janeza Bogataja. Knjigo ...
S Slovani za mizo na razstavi v hiši Alfreda Nobla
S Slovani za mizo na razstavi v hiši Alfreda Nobla Potem ko je knjiga S Slovani za mizo – prva svetovna monografija o slovanskih kulinarikah leta 2017 prejela ugledno nagrado Gourmand, so jo v Gourmand World Cookbook Awards, ob 25. ...
Okusite slovanske dobrote – okusite šopsko solato iz Bolgarije
Okusite slovanske dobrote – okusite šopsko solato iz Bolgarije Bogata kulturna dediščina prehrane in kuharska znanja kot sestavine nesnovne kulturne dediščine sooblikujejo sodobno podobo zdrave bolgarske kulinarike. Bolgarske solate predstavljajo temelj t. i. »bolgarske diete«. Uživajo jih kot predjedi, ki ...
V njej je vsaka izmed 13 slovanskih držav zastopana s tremi recepti njihovih najbolj značilnih jedi. Monografijo spremljajo vrhunske fotografije in kratke predstvitve gastronomskih ter kulinaričnih značilnostmi posamezne države.