10 let zbirke 100 slovanskih romanov

Ob 10. obletnici zbirke 100 slovanskih romanov je FSK v Ljubljani organiziral niz dogodkov. Osrednji je potekal v Slovenski filharmoniji, na njem pa so se predstavili nekateri najboljši slovanski pisatelji iz 8 slovanskih držav. Častni pokrovitelj dogodka je bil Anton Peršak, minister za kulturo Republike Slovenije.   The festive events were:
“Poslušajte vsa slovanska ljudstva, poslušajte besedo, ki prihaja od Boga, besedo, ki hrani človeške duše, besedo, ki vodi k spoznanju Boga!” Konstantin Filozof – Sv. Ciril, Proglas

PARTNERJI

DOGODKI

Poslušajte besedo

Lokacija: Slovenska filharmonija

Na osrednji slovesnosti je nekaj najboljših sodobnih slovanskih romanopiscev iz 8 slovanskih držav prebiralo odlomke iz svojih del, in sicer Svetoslav Nahum (Bolgarija), Nada Gašić (Hrvaška), Dimitar Baševski (Makedonija), Milorad Mijo Popović (Črna gora), Roman Senčin (Rusija), Vida Ognjenović (Srbija), Monika Kompaníková (Slovaška) in Vlado Žabot (Slovenija).

Slovanski pisatelji gostje Filozofske fakultete

Lokacija: Oddelek za slovanske jezike na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani

Slovanski pisatelji so gostovali na Oddelku za slovanske jezike Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, kjer so se srečali s študenti in njihovimi profesorji.

PUBLIKACIJA

IZPOSTAVLJAMO

Poslušajte besedo pod častnim pokroviteljstvom ministra za kulturo

Osrednja slovesnost Poslušajte besedo je v Slovenski filharmoniji potekala pod častnim pokroviteljstvom Antona Peršaka, ministra za kulturo Republike Slovenije.

8 slovanskih romanopiscev na enem odru

Odlomke iz romanov je 8 slovanskih romanopiscev iz 8 različnih slovanskih držav.

Glasba obogatila osrednjo slovesnost

Literarni program Poslušajte besedo so z glasbo obogatile Katarina Kobal, sopranistka iz Slovenije, Irina Milivojević, srbska pianistka in Nadežda Tokareva, rusko-slovevnska violinistka.
Scroll to Top