S Slovani za mizo na razstavi v hiši Alfreda Nobla

S Slovani za mizo na razstavi v hiši Alfreda Nobla

Potem ko je knjiga S Slovani za mizo – prva svetovna monografija o slovanskih kulinarikah leta 2017 prejela ugledno nagrado Gourmand, so jo v Gourmand World Cookbook Awards, ob 25. obletnici nagrade, uvrstili na razstavo v hiši Alfreda Nobla.

V Forumu slovanskih kultur (FSK), v katerem so monografijo S Slovani za mizo (At the Table with the Slavs) izdali tako v slovenskem kot v angleškem jeziku, so ponosni, da je bila omenjena knjiga, sicer izdana leta 2016, uvrščena na seznam najboljših knjig v 25 letih in na posebno razstavo ob 25. obletnici ugledne nagrade Gourmand. Gre za prvo tovrstno mednarodno razstavo knjig o hrani in pijači. V dvorcu Björkborn v muzeju Alfreda Nobla jo je, ob prisotnosti Edouarda Cointreaua, predsednika in ustanovitelja Gourmand World Cookbook Awards, odprla guvernatorka švedskega Karlskoga in predsednica fundacije Alfred Nobel Björkborn, Maria Larsson.

Nagrado že od leta 1995 podelujejo najboljšim knjižnim izdajam na področju kulinarike, izbrane knjige pa bodo v hiši Alfreda Nobla na Švedskem na ogled do 9. novembra letos.

Scroll to Top