Novice

Arhiv

Slovanski vrt v Pulju o moči slabotnih

Na knjižnem sejmu v Pulju je že petič zapored potekal program Slovanski vrt (Slavenski đardin), ki ga FSK pripravlja v sodelovanju s prireditelji sejma Sa(n)jam knjige u Istri. Letošnja osrednja gosta sta bila bolgarska pesnica in pisateljica Rene Karabaš in črnogorski pisatelj Andrej Nikolaidis.

Več »

Ta veseli dan kulture v Vili Zlatica

3. decembra, na Ta veseli dan kulture, smo poleg rednih ogledov organizirali tudi drugo izvedbo našega novega vodenega ogleda centra Ljubljane s poudarkom na dediščini Ivana Hribarja. Sprehodili smo se od Mestne hiše, kjer je nekdanji župan opravljal svoje službo, do Vile Zlatice, njegovega domovanja.

Več »

FSK-jev poglaviten dosežek je njegova mreža

Po nekajletnem premoru se je Forum slovanskih kultur predstavil na Slovenskem knjižnem sejmu. Pogovor z direktorico dr. Andrejo Rihter je potekal v okviru programa, ki ga je pripravila Srbija, letošnja država »v fokusu«.

Več »

Piranova v Bitoli

Med 28. in 30. novembrom 2023 je v Bitoli potekal mednarodni kolokvij Piranova z naslovom »Muzeji, za katere nam ni vseeno: Stalne muzejske razstave in delo z obiskovalci.« Dogodek je bil organiziran v sodelovanju z NI inštitutom in muzejem v Bitoli.

Več »

Transformacije na beograjskem tednu mode

Po uspešni razstavi Transformacije: od slovanskih oblačilnih tradicij do sodobnih kreacij, ki je bila septembra na ogled v Muzeju uporabnih umetnosti v Beogradu, so se modni ustvarjalci, ki sodelujejo pri projektu Transformacije, s svojimi kreacijami predstavili na beograjskem tednu mode (52. Perwoll Fashion Week), ki se ponaša z več kot dvajsetletno tradicijo.

Več »
Scroll to Top