Novice

Arhiv

Člani Poti pisateljic na skupščini v polni zasedbi

Člani Združenja Pot pisateljic iz sedmih držav so se v polni zasedbi srečali na skupščini. Potrdili so organe združenja, se seznanili z dosedanjim delom in temeljnimi dokumenti ter sprejeli program dela za naslednje triletno obdobje. Prva naloga je priprava in oddaja vloge za pridobitev certifikata Kulturna pot Sveta Evrope.

Več »

Predsednica Uprave FSK, Maja Gojković, na obisku v Ljubljani

Maja Gojković, predsednica Uprave Foruma slovanskih kultur, sicer pa podpredsednica Vlade Republike Srbije ter ministrica za kulturo in informiranje, se je mudila na prvem uradnem obisku na novem sedežu Mednarodne ustanove – Forum slovanskih kultur. Na delovnem srečanju z direktorico, dr. Andrejo Rihter, je izpostavila pomen ustanove, kakršna je FSK ter krepitvi skupne promocije bogastva slovanskih kultur.

Več »

FSK na delovnem obisku v Moskvi

V Mednarodni ustanovi Forum slovanskih kultur so se v okviru delovnega obiska v ruski prestolnici srečali s svojimi stalnimi projektnimi partnerji, obenem pa tudi z namestnico ministrice za kulturo Ruske federacije, Allo Manilovo in Jegenijem Primakovom, vodjo zvezne agencije Rossotrudničestvo.

Več »

Festival Fabula z Ano Marwan na vrtu Vile Zlatica

V okviru letošnjega festivala Fabula je na vrtu Vile Zlatica potekal prvi javni dogodek, literarni večer z Ano Marwan. S tem se Forum slovanskih kultur, ki domuje v Vili Zlatica, s svojim vrtom pridružuje vrsti ljubljanskih prizorišč za dogodke na prostem.

Več »

Drago Jančar in Robert Perišić na Festivalu slovanskih kultur

V Centru slovanskih kultur Moskva so ob dnevu slovanske pismenosti že tradicionalno pripravili Festival slovanskih kultur. Letos je potekal v hibridni obliki, deloma v živo in deloma na daljavo. V okviru festivala je potekala tudi okrogla miza, posvečena novim ruskim izdajam v zbirki Sto slovanskih romanov.

Več »

Veleposlaniki slovanskih držav na obisku v Vili Zlatica

Po slavnostnem odprtju Hribarjeve Vile Zlatica, v kateri ima Forum slovanskih kultur svoje novo domovanje, slednji na obisk vabi veleposlanike slovanskih držav v Ljubljani. Vilo so si doslej ogledale že ekselence iz Češke, Hrvaške, Poljske in Rusije.

Več »

Zaživel je cikel ŽIVA VILA

Forum slovanskih kultur je ob letošnjem mednarodnem muzejskem dnevu, 18. maju, v svojem novem domovanju, Hribarjevi Vili Zlatica, pripravil prvi dogodek v ciklu »ŽIVA VILA«.

Več »

Mednarodni kolokvij Piranova že petič po vrsti

V okviru Piranove – mednarodnega centra za raziskovanje dediščine je Forum slovanskih kultur v sodelovanju z Evropsko muzejsko akademijo pripravil peti mednarodni kolokvij. O zmagi digitalnega so se spraševali in predavali strokovnjaki iz sedmih držav. Na daljavo sta potekal tudi dve spletni delavnici.

Več »

Prenovljena Hribarjeva Vila Zlatica je odprla svoja vrata

Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, Blaž Peršin, direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljane, dr. Andreja Rihter, direktorica Mednarodne ustanove – Forum slovanskih kultur, Jerneja Batič, vodja projekta obnove Vile Zlatica in dr. Irena Žmuc, avtorica stalne razstave Ivan Hribar in ljubljansko meščanstvo, so s prerezom traku slavnostno odprli prenovljeno Hribarjevo Vilo Zlatica.

Več »

FSK na obisku pri partnerjih v Srbiji

Med več kot 1200 partnerji mednarodne ustanove Forum slovanskih kultur, so tudi številne ustanove iz Srbije. Nekaj jih je ob nedavnem delovnem obisku, obiskala direktorica FSK, dr. Andreja Rihter.

Več »
Scroll to Top