Sodniki za nagrado Živa že v akciji

Po pripravi in objavi razpisa za nagrado Živa 2022, mednarodna skupina sodnikov v okviru letnega ciklusa že nadaljuje s svojim delom. Strokovnjaki iz slovanskih držav in Evropske muzejske akademije so se srečali na rednem sestanku. Osrednja točka razprave je bila predstavitev Foruma slovanskih kultur in odbora ICOM SEE na generalni konferenci Mednarodnega muzejskega sveta ICOM v Pragi, avgusta 2022.

Vsakoletni cikel nagrade Živa za najboljši slovanski muzej ter najboljši naravni in kulturni spomenik v slovanskih državah se začne s pripravo in objavo razpisa. Tokrat je objavljen že osmi, v FSK pa pričakujejo, da bodo prejeli vsaj toliko prijav kot v preteklih letih. Sodniki iz dvanajstih držav skrbijo za promocijo v svojih državah, obenem pa muzejem nudijo informacije in pomoč pri sami prijavi za nagrado. Za slednjo jim ni treba plačati nobene pristojbine.

Poleg omenjenega se mednarodna skupina sodnikov aktivno pripravlja na sodelovanje na generalni konferenci Mednarodnega muzejskege sveta ICOM. Ta bo konec avgusta 2022 potekala v češki prestolnici, Pragi. FSK svojo predstavitev, planirano za 22. avgust 2022, pripravlja v sodelovanju z regionalno alianso ICOM SEE. Gre za prvo tovrstno predstavitev FSK na generalni konferenci ICOM, velikega pomena tako za FSK kot za nadgradnjo projekta Živa.

Scroll to Top