Novice

Arhiv

Voden ogled poti pesnice Lili Novy

V Vili Zlatica smo 8. marec praznovali z vodstvom Pot pesnice Lili Novy, ki je del kulturne poti Pot pisateljic. Vodila nas je Mateja Kregar Gliha, predsednica regionalnih vodnikov Slovenija.

Več »

Predstavitev Ljubkine poti

Ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žena, smo predstavili Ljubkino pot – kulturno in turistično pot, posvečeno Ljubki Šorli in goriškim pisateljicam.

Več »

Prešernov dan v Vili Zlatica

Dogajanje v Vili Zlatica je bilo tokrat spet pestro. Ob slovenskem kulturnem prazniku smo vrata vile odprli brezplačno in obiskovalcem predstavili Hribarjevo nekdanje domovanje ter obiskovalce opozorili predvsem na županove pesniške podvige ter na njegovo občudovanje Prešerna.

Več »

FSK novoletno druženje

Na Forumu slovanskih kultur smo pripravili tradicionalno novoletno druženje za posameznike in ustanove, s katerimi smo v letu 2023 oživčevali kreativnost slovanskih kultur.

Več »

Odpiramo poziv Heritage in Motion!

Vrača se nagrada Heritage in Motion, namenjena inovativnim multimedijskim in avdiovizualnim projektom z namenom promocije, raziskovanja in varovanja evropske kulturne dediščine. Rok za oddajo projektov je 1. junij 2024.

Več »
Scroll to Top