Novice

Arhiv

Prešernov dan v Vili Zlatica

Dogajanje v Vili Zlatica je bilo tokrat spet pestro. Ob slovenskem kulturnem prazniku smo vrata vile odprli brezplačno in obiskovalcem predstavili Hribarjevo nekdanje domovanje ter obiskovalce opozorili predvsem na županove pesniške podvige ter na njegovo občudovanje Prešerna.

Več »

FSK novoletno druženje

Na Forumu slovanskih kultur smo pripravili tradicionalno novoletno druženje za posameznike in ustanove, s katerimi smo v letu 2023 oživčevali kreativnost slovanskih kultur.

Več »

Odpiramo poziv Heritage in Motion!

Vrača se nagrada Heritage in Motion, namenjena inovativnim multimedijskim in avdiovizualnim projektom z namenom promocije, raziskovanja in varovanja evropske kulturne dediščine. Rok za oddajo projektov je 1. junij 2024.

Več »

Slovanski vrt v Pulju o moči slabotnih

Na knjižnem sejmu v Pulju je že petič zapored potekal program Slovanski vrt (Slavenski đardin), ki ga FSK pripravlja v sodelovanju s prireditelji sejma Sa(n)jam knjige u Istri. Letošnja osrednja gosta sta bila bolgarska pesnica in pisateljica Rene Karabaš in črnogorski pisatelj Andrej Nikolaidis.

Več »

Ta veseli dan kulture v Vili Zlatica

3. decembra, na Ta veseli dan kulture, smo poleg rednih ogledov organizirali tudi drugo izvedbo našega novega vodenega ogleda centra Ljubljane s poudarkom na dediščini Ivana Hribarja. Sprehodili smo se od Mestne hiše, kjer je nekdanji župan opravljal svoje službo, do Vile Zlatice, njegovega domovanja.

Več »

FSK-jev poglaviten dosežek je njegova mreža

Po nekajletnem premoru se je Forum slovanskih kultur predstavil na Slovenskem knjižnem sejmu. Pogovor z direktorico dr. Andrejo Rihter je potekal v okviru programa, ki ga je pripravila Srbija, letošnja država »v fokusu«.

Več »
Scroll to Top