Odpiramo poziv Heritage in Motion!

Vrača se nagrada Heritage in Motion, namenjena inovativnim multimedijskim in avdiovizualnim projektom z namenom promocije, raziskovanja in varovanja evropske kulturne dediščine. Rok za oddajo projektov je 1. junij 2024.

Nagrada Heritage in Motion je bila ustanovljena leta 2012 na skupno pobudo Evropske muzejske akademije (EMA) in Europa Nostre, od leta 2023 pa projekt družno vodita EMA in Forum slovanskih kultur (FSK). 

Udeleženci razpisa se bodo potegovali za nagrade v štirih kategorijah: 

  • Nove digitalne izkušnje (eng. New Digital Experiences)
  • Virtualna in razširjena resničnost (eng. Virtual and Augmented Reality)
  • Avdiovizualna dediščina (eng. Heritage Audiovisuals)
  • Šolska dediščina (eng. Heritage Schools)

V kategorijo “New Digital Experiences” bodo vključeni projekti, ki se osredotočajo na poglobljena okolja, multimedijske instalacije in interaktivne prostore, v kategorijo “Virtual and Augmented Reality” spada VR/AR kot orodje za raziskovanje muzejskih repozitorijev. Kategorija “Heritage Audiovisuals” vključuje filme, videe, dokumentarce, igrane filme in animacije na temo svetovne/muzejske kulturne dediščine, kategorija “Heritage Schools” pa je namenjena filmom mladih, prav tako na temo svetovne/muzejske kulturne dediščine.

Heritage in Motion nudi udeležencem priložnost, da prek projektov pokažejo svojo ustvarjalnost in inovativnost pri promociji, raziskovanju in varovanju evropske kulturne dediščine. Veselimo se vznemirljivih multimedijskih in avdiovizualnih projektov, ki jih bo ocenjevala mednarodna strokovna žirija.

Več informacij na: info@fsk.si 

Scroll to Top