Novice

Arhiv

Začeli so se Slovanski letni časi na gradu Bogenšperk

Forum slovanskih kultur je v sodelovanju s partnerji pripravil prvega v ciklu dogodkov Slovanski letni časi na gradu Bogenšperk. Mladi gimnazijci iz Celja in Litije so prisluhnili motivacijskemu nagovoru Dimitrija Polikanova, namestnika direktorja Rossotrudničestva ter se pogovarjali s slovenskim pisateljem Vladom Žabotom in Julijo Sozino, literarno zgodovinarko iz Rusije.

Več »

Mednarodni kolokvij Piranova znova v živo

Potem ko so v Forumu slovanskih kultur zaradi epidemiološke krize zadnje štiri mednarodne kolokvije Piranova organizirali na daljavo, so šesti kolokvij znova organizirali v živo. V Piranu je 15 udeležencev in predavateljev iz šestih držav spoznavalo in z različnih zornih kotov odkrivalo zvočno valovanje.

Več »

FSK na Rusko-srbskem kulturnem forumu

Na povabilo Maje Gojković, srbske podpredsednice vlade in ministrice za kulturo in medije ter predsednice Uprave FSK ter Olge Jarilove, namestnice ministrice za kulturo Ruske federacije, se je Forum slovanskih kultur udeležil Rusko-srbskega kulturnega foruma v Beogradu.

Več »

Vila Zlatica na festivalu Odprte hiše Slovenije

Strokovna žirija festivala Odprte hiše Slovenije je Hribarjevo Vilo Zlatica, v kateri ima sedež Forum slovanskih kultur, izbrala za enega od arhitekturnih presežkov letošnjega festivala. Številni obiskovalci so si tako vilo ogledali brezplačno.

Več »

Na vrtu Vile Zlatica o Pavlihah in tečnobah

V Forumu slovanskih kultur nadaljujejo s ciklom dogodkov Živa vila. Na vrtu vile so, skupaj z združenjem Pot pisateljic, gostili uvodni dogodek 11. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti v organizaciji Društva slovenskih književnih prevajalcev.

Več »

Cikel nagrade Živa 2020 se nadaljuje

Potem ko muzejev nominiranih za 7. nagrado Živa spomladi letos zaradi epidemioloških razmer ni bilo mogoče obiskati, so sodniki obiske opravili na daljavo. V muzejih v enajstih slovanskih državah so se nanje dobro pripravili.

Več »

FSK podpira trajnostni razvoj in krožno gospodarstvo

V Forumu slovanskih kultur sledijo potrebam družbe in vzpodbujajo družbeno odgovorno delovanje. Ob zasledovanju ciljev trajnostnega razvoja in krožnega gospodarstva so pohištvo, ki ga ob selitvi v nove prostore niso več potrebovali, donirali Zavodu Knof iz Krškega.

Več »

V Slovanskem vrtu letos zazvenela poezija

FSK je bil že drugič partner programa Slovanski vrt na puljskem knjižnem sejmu. Na pesniškem večeru z naslovom Moj cilj je – obzorje, ki je tokrat potekal na prostem, so obiskovalci lahko prisluhnili poeziji petih pesnikov iz slovanskega sveta v dramatizaciji in interpretaciji Hrvaškega narodnega gledališča iz Zagreba.

Več »
Scroll to Top