Novice

Arhiv

Za nagrado ŽIVA 2022 rekordno število nominirancev

Na razpis za nagrado Živa 2022 – za najboljši slovanski muzej in najboljši naravni in kulturni spomenik v slovanskih državah se je prijavilo rekordno število muzejev, kar 34 iz desetih slovanskih držav. Vse prijavljenje je posebna žirija uvrstila v krog nominirancev.

Več »

FSK in EMA eksperti na seminarju u Romuniji

Na pobudo direktorja Nacionalnega muzeja romunske književnosti Ioana Cristesca in Virgila Stefana Nitulesca iz Nacionlnega muzeja podeželja v Romuniji je v Bukarešti potekal seminar Muzeji, ki v Evropi nekaj štejejo. Med drugim je bil njegov namen krepitev vezi med FSK in EMA s strokovnjaki iz Romunije. Gre za državo, ki meji na slovanski svet in v katero bi lahko FSK v prihodnje širil svoje delovanje.

Več »

Gostovanje Lutkovnega gledališča Ljubljana v Vili Zlatica

V Forumu slovanskih kultur so se, s ciljem obogatitve programskih aktivnosti v Vili Zlatica in razvoja novih občinstev, povezali z Lutkovnim gledališčem Ljubljana. To je z dvema razprodanima uprizoritvama Sapramiške prvič gostovalo na vrtu vile nekdanjega ljubljanskega župana Ivana Hribarja.

Več »

Vila Zlatica tudi letos del festivala Odprte hiše Slovenije

V Forumu slovanskih kultur, ki ima sedež v prenovljeni Vili Zlatica, so sprejeli povabilo in se že drugič zapored vključili v program festivala Odprte hiše Slovenije. Z brezplačnim ogledom prenovljenega domovanja nekdanjega ljubljanskega župana Ivana Hribarja, so razveselili številne obiskovalce.

Več »

Direktorica FSK odmevno na konferenci v Bursi

Dr. Andreja Rihter, direktorica mednarodne ustanove Forum slovanskih kultur (FSK) je kot posebna gostja na mednarodni konferenci v turški Bursi spregovorila o pomenu nematerialne kulturne dediščine ter predstavila primere dobrih praks iz slovanskega sveta. Sestala se je tudi z županom Burse, sicer letošnje kulturne prestolnice sveta, v katerem govorijo turške jezike.

Več »

Predstavitev Poti pisateljic na Svetu Evrope

Kulturno-turistična Pot pisateljic se je predstavila na srečanju upravnega odbora Razširjenega delnega sporazuma Sveta Evrope o kulturnih poteh, ki bo v naslednjih tednih sprejel dokončno odločitev o podelitvi certifikatov Kulturne poti Sveta Evrope letošnjim kandidatkam.

Več »
Scroll to Top