Gostovanje Lutkovnega gledališča Ljubljana v Vili Zlatica

V Forumu slovanskih kultur so se, s ciljem obogatitve programskih aktivnosti v Vili Zlatica in razvoja novih občinstev, povezali z Lutkovnim gledališčem Ljubljana. To je z dvema razprodanima uprizoritvama Sapramiške prvič gostovalo na vrtu vile nekdanjega ljubljanskega župana Ivana Hribarja.

Hribarjeva Vila Zlatica s čarobnim vrtom skoraj v središču Ljubljane se uveljavlja kot novo prireditveno prizorišče. V Forumu slovanskih kultur z dogodki na prostem bogatijo svoje programske aktivnosti in dogajanje v prestolnici. Obenem pa s tem razvijajo svoja nova občinstva, med drugim splošno javnost in družine z majhnimi otroki.

Prav slednjim je bilo namenjeno gostovanje predstave Sapramiška Lutkovnega gledališča Ljubljana. »V zadnjem obdobju se je gledališče zaradi omejitev, ki so krojile naše delovanje, bolj aktivno angažiralo na različnih zunanjih prizoriščih, ki omogočajo bolj sproščeno interakcijo s publiko. Eno najpomembnejših vodil delovanja v kulturi je omogočanje dostopnosti in ravno zunanja prizorišča so idealna v ta namen. Omogočajo stik z občinstvom, ki ga še nismo uspeli privabiti v gledališke dvorane in morda tako prvič pride v stik z gledališko umetnostjo. Vsako od zunanjih prizorišč, ki smo jih usvojili v tem času, ima svoj čar in posebnosti in vrt Hribarjeve vile Zlatice ni izjema. Izstopa, ker je meščanom še nepoznan in zato vznemirljiv in je še ena neprecenljivih zelenih oaz naše prestolnice,« je o prvem gostovanju in dveh razprodanih predstavah povedal Uroš Korenčan, direktor Lutkovnega gledališča Ljubljana ter dodal, da sodelovanje s Forumom slovanskih kultur gledališču prinaša dodano vrednost širše omreženosti in bo kot tako pomembno tudi v prihodnje.

Scroll to Top