Predsednica Uprave FSK Maja Gojković v Vili Zlatica

Na delovnem srečanju v Vili Zlatica sta se na sedežu FSK v Vili Zlatica sestali dr. Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur, in Maja Gojković, predsednica Uprave.

Redna delovna srečanja predsednice Uprave FSK in podpredsednice Vlade ter ministrice za kulturno in informiranje Republike Srbije, Maje Gojković z dr. Andrejo Rihter, direktorico Foruma slovanskih kultur, omogočajo kontinuirano delovanje mednarodne ustanove ter razvoj in nadgradnjo njenih projektov. Programe slednjih izvajajo tudi v Srbiji. V zadnjem obdobju se je obogatilo delovanje Centra slovanskih kultur Beograd, tudi letos bodo v okviru zbirke Sto slovanskih romanov izdali novo knjigo, in sicer prevod slovenskega romana Katarine Marinčič, v načrtu je odprtje razstave Transformacije ter vključitev v program Novi Sad – Evropska prestolnica kulture 2022. Srbske institucije so aktivno vključene tudi v kulturno-turistično Pot pisateljic. Ta je uradno postala del skupine 48 kulturnih poti, ki se ponašajo s certifikatom Evropskega inštituta za kulturne poti pri Svetu Evrope. Poleg omenjenega so se v Srbiji pripravljeni vključiti tudi v aktivnosti, ki jih FSK izvaja v sodelovanju s kolegi iz ukrajinskih muzejev.

Direktorica FSK, dr. Rihter in predsednica Uprave FSK, Maja Gojković, sta v pogovoru znova  izpostavili pomen spodbujanja medkulturnega dialoga, krepitve medsebojnega razumevanja, sodelovanja in varovanja kulturne dediščine.

Foto: Ministrstvo za kulturo in informiranje Republike Srbije.

Scroll to Top