Vila Zlatica tudi letos del festivala Odprte hiše Slovenije

V Forumu slovanskih kultur, ki ima sedež v prenovljeni Vili Zlatica, so sprejeli povabilo in se že drugič zapored vključili v program festivala Odprte hiše Slovenije. Z brezplačnim ogledom prenovljenega domovanja nekdanjega ljubljanskega župana Ivana Hribarja, so razveselili številne obiskovalce.

Festival Odprte hiše Slovenije je bil letos organiziran 13. leto zapored, v FSK pa so v okviru omenjenega festivala vrata Vile Zlatica, v kateri ima od maja 2021 mednarodna ustanova svoj sedež, odprli že drugič.

Zanimanje za brezplačen voden obisk domovanja nekdanjega ljubljanskega župana Ivana Hribarja, ki obenemnudi vpogled v življenje slovenske meščanske družine z začetka 20. stoletja, je bilo znova izjemno. Poleg stalne so si obiskovalci lahko ogledali tudi občasno razstavo, ki prinaša pripoved o Hribarjevi ideji slovanstva iz 19. stoletja ter sodobnem poslanstvu FSK, ki ga ta mednarodna ustanova udejanja v 21. stoletju. Obenem prikazuje poti, po katerih je Hribar hodil in na njih spoznaval različnosti ter podobnosti med slovanskimi narodi.

“Festival Odprte hiše Slovenije je preprost in učinkovit koncept, ki najširši javnosti ponuja brezplačne oglede odlične arhitekture in prostorskih ureditev ter vabi vsakogar, da raziskuje in razume vrednote dobro oblikovanega prostora,« so o festivalu zapisali organizatorji.

Scroll to Top