Eggomania na golfu v Moravskih Toplicah

Kolekcija Eggomania, ki jo je za FSK oblikovala slovenska modna kreatorka, Jelena Proković, je popestrila mednarodni golf turnir v Moravskih Toplicah in naredila izjemen vtis.

Slovenska modna kreatorka Jelena Proković je za svojo kolekcijo Eggomania, ki jo je oblikovala posebej za FSK projekt Transformacije, inspiracijo našla v starodavnih običajih Bele krajine. Očarala jo je belokranjska ljudska noša z izjemno čisto formo, preprostimi ornamenti in dominantno belo bravo. Ob robu mednarodnega golf turnirja v Moravskih Toplicah, je, skupaj z Jožico Brodarič, sicer strokovno svetovalko projekta, razstavo pripravila na odprtem. “Kreacije, postavljene na sam golf teren so, skupaj s čudovito naravo, naredile izjemen vtis. Cilj je bil, da je, ob igranju golfa od prve do zadnje luknje, na ogled tudi celotna razstava,” je povedala avtorica kolekcije Eggomania, Jelena Proković.

Mednarodni golf turnir z razstavo modnih kreacij v Moravskih Toplicah je potekal v organizaciji podjetja Samsic Slovenija, znanega tudi po sodelovanjih z uveljavljenimi umetniki.

Scroll to Top