O Piranovi na 7. dnevih Icarus Hrvaška

Forum slovanskih kultur (FSK) je na 7. dnevih Icarus Hrvaška z naslovom »Pobude za dediščino, izobraževanje in digitalno okolje« predstavila programe, ki pod okriljem FSK potekajo v Mednarodnem centru za raziskovanje dediščine – Piranova.

7. dnevi hrvaškega dela mednarodnega konzorcija Icarus je potekalo v okviru projekta Erasmus+ WAAT. Ta je namenjen inovativnim načinom predstavljanja in izobraževanja o pomembnosti dediščine v sodobni družbi. Več kot 50 udeležencev v živo ter okrog 100 na daljavo iz 13 različnih držav je spoznalo primere evropskih projektov in programov, platforme ter kulturne in znanstvene mreže na področju digitalnega pripovedovanja zgodb in poučevanja, mreženja ter multimedijske predstavitve dediščine. Obenem so bile predstavljene tudi aktualne teme o dediščini, interdisciplinarne dobre prakse ter odprta vprašanja o komuniciranju, interpretaciji in digitalizaciji zgodovinskih virov, razvoju občinstev, uporabi digitalnih informacij, sodelovanju med dediščino in izobraževalnimi institucijami.

FSK je ne mednarodnem srečanju predstavil programe izobraževanja in usposabljanja, ki potekajo v okviru Piranove – mednarodnega centra za raziskovanje dediščini. V ospredju so bili mednarodni kolokviji Piranova, Mednarodna poletna šola muzeologije ter spletna FSK knjižnica.

V Icarus Hrvaška bodo poskrbeli, da bodo predavanja in drugo gradivo s konference dostopni tako evropski strokovni kot znanstveno kulturni in družbeno humanistični javnosti.

Foto: Icarus Hrvaška

Scroll to Top