Predsednica uprave na prednovoletnem obisku na FSK

Ob koncu leta 2023 je sedež Foruma slovanskih kultur obiskala predsednica uprave FSK podpredsednica srbske vlade in ministrica za kulturo Republike Srbije Maja Gojković.

Na delovnem srečanju sta predsednica uprave Maja Gojković in direktorica FSK dr. Andreja Rihter pregledali delo v letu 2023 in ugotovili, da je bila uspešno izvedena vrsta projektov. Posebej sta poudarili razstavo Transformacije, ki je bila septembra postavljena v beograjskem Muzeju uporabne umetnosti, nato pa so kreacije predstavili na 52. beograjskem tednu mode, pisateljski pogovor v okviru slovenskega častnega gostovanja na Frankfurtskem knjižnem sejmu in povezovanje v okviru Poti pisateljic. 

Govorili sta o načrtih in programu dela za 2024, ki je še posebej pomebno, saj bo FSK v tem letu proslavil 20. obletnico delovanja, 10. zapovrstjo bo podeljena nagrada Živa, v zbirki Sto slovanskih romanov pa se obeta izid 100. knjige.

Sogovornici sta izrazili zadovoljstvo nad povezovanjem in sodelovanjem ter promociji slovanskih kultur, ustvarjalnosti in dediščine, ki jim je zavezan Forum slovanskih kultur.

Scroll to Top