FSK in WWR v Evropski prestolnici kulture Esch-sur-Alzette 2022

Med 8. in 10. septembrom 2022 se je v luksemburškem mestu Esch-sur-Alzette, letošnji Evropski prestolnici kulture, odvila konferenca in podelitev nagrad Evropske muzejske akademije, kjer je dr. Andreja Rihter predstavila mednarodno ustanovo Forum slovanskih kultur in Pot pisateljic (WWR), ki je letos prejela certifikat Kulturne poti Sveta Evrope.

Evropska muzejska akademija, ki je bila ustanovljena leta 2009, je v muzejskem sektorju izredno dejavna na področjih izobraževanja in raziskav, še posebej pa na področju podeljevanja nagrad, pri čemer tesno sodeluje s strokovnjaki iz različnih partnerskih institucij. Letošnji program, ki je spremljal podelitev nagrad EMA, je minil v znamenju razmisleka o temah, ki so razpirale vprašanja političnega odpora in vloge, ki jo lahko muzeji umetnosti igrajo pri ustvarjanju in spreminjanju družbenega vpliva.

Praktični del programa je udeležencem ponudil sklope intenzivnih delavnic, posebna delavnica je bila posvečena prav novi kulturni poti pisateljic. Udeleženci so pokazali veliko zanimanja za tovrstno združevanje kulture s turizmom, nekateri med njimi pa so izrazili željo, da bi se v projekt dejavno vključili.

Scroll to Top