Selitev FSK je v polnem teku

V Mednarodni ustanovi Forum slovanskih kultur so začeli s selitvijo v nove prostore, v prenovljeno Vilo Zlatica nekdanjega ljubljanskega župana Ivana Hribarja. V občasnih razstavnih prostorih bo najprej na ogled razstava Ivan Hribar in slovanstvo. Za obiskovalce se bodo vrata Vile Zlatica odprla predvidoma v maju

Forum slovanskih kultur bo v vili, v kateri bo sicer stalna muzejska postavitev Muzeja in galerij mesta Ljubljane, dobil nove prostore in začel delovati v aprilu. V dneh, ko je selitev v polnem teku med drugim poteka tudi ureditev Hribarjeve knjižnice. V njej bo FSK originalne lesene omare z zastekljenimi vrati obogatil s knjigami iz svoje zbirke Sto slovanskih romanov. Posebnost knjižnice bo tudi Hribarjeva pisalna miza z drugimi njegovimi ohranjenimi predmeti.

Forum slovanskih kultur bo s selitvijo v nove prostore še naprej izvajal dosedanje programske vsebine in jih obenem, tudi v sodelovanju z MGML še nadgradil, saj vila z vrtom nudi enkraten ambient za dogodke intimnejše narave. Poleg literarnih prireditev z gostovanji pisateljev, knjižnico pod krošnjami, bodo potekala še mednarodna strokovna srečanja ter usposabljanja na področju materialne in nematerialne dediščine,  diplomatski dogodki ter prireditve za splošno javnost.

Scroll to Top