O Poti pisateljic v hrvaškem Ogulinu

Delegacija Foruma slovanskih kultur se je na delovnem obisku v hrvaškem Ogulinu srečala s tamkajšnjim županom in direktorico Ivanine hiše pravljic. Slednja ustanova je obenem nacionalni koordinator za Pot pisateljic na Hrvaškem.

Potem ko je bilo združenje Pot pisateljic, ki bo nosilec evropske kulturne poti, ustanovljeno, so se tudi uradno začeli vključevati partnerji. V Pot pisateljic sta se iz Hrvaške, poleg Centra za ženske študije iz Zagreba, vključila še mesto Ogulin in Ivanina hiša pravljic. Slednja je obenem nacionalni koordinator za pot na Hrvaškem. O ciljih združenja, načrtovanih aktivnosti ter vlogi za certifikat kulturne poti pri Svetu Evrope so se pogovarjali Dalibor Domitrović, župan Ogulina, Tihana Turković, direktorica Ivanine hiše pravljic ter v imenu Foruma slovanskih kultur direktorica, Andreja Rihter in Mateja Jančar, vodja projektov.

V okviru hrvaškega dela Poti pisateljic bosta v ospredju Marija Jurić Zagorka ter Ivana Brlić Mažuranić, ki sta predstavljeni tudi v znanstvenem zborniku z naslovom Defiant Trajectories: Mapping out Slavic Women Writers Routes.

Scroll to Top