December – mesec obdarovanja

FSK je decembra v okviru akcije “FSK obdaruje” z donacijami knjig iz zbirke 100 slovanskih romanov razveselil knjižnice, svoje partnerje in prijatelje v 6 slovanskih državah.

Akcija se je, v sodelovanju z založniško hišo Arhipelag iz Beograda, začela v Srbiji. 28 knjig, ki so doslej v srbščini izšle v zbirki 100 slovanskih romanov, je FSK doniral desetim javnim knjižnicam.

Donacija, katere so bili v naštetih knjižnicah nadvse veseli, je dosegla dober medijski odziv, saj so o njej poročali številni srbski mediji, ki so med drugim zapisali: »Na Forumu slovanskih kultur so prepričani, da je prav v času velike krize, kamor nas je pahnila pandemija, ko presprašujemo sebe in svoje kulturne potrebe ter svoj dosedanji način življenja in vsakodnevne komunikacije, nujno podpreti javne knjižnice kot kulturno točko varnega in potrebnega stika.«

V Severni Makedoniji bo partnerska založba Slovo poskrbela, da bodo po 15 knjig v makedonskem jeziku prejele knjižnice po vsej državi, na Hrvaškem pa bo založba Sandorf med božičem in novim letom z naslovoma iz zbirke 100 slovanskih romanov v hrvaščini razveselila svoje bralce.

V Sloveniji je FSK obdaril bralce Mestne knjižnice Ljubljana, ki so sodelovali v projektu branja slovanskih romanov Naokrog po slovanskem svetu, vse do sredine januarja pa bo podarjal knjige tudi na svojih družabnih omrežjih. Decembrska akcija »FSK obdaruje« se bo nadaljevala tudi v  Rusiji in na Slovaškem.

Scroll to Top