FSK obdaruje v Srbiji

V Forumu slovanskih kultur so v sodelovanju s srbsko založniško hišo Arhipelag desetim javnim knjižicah donirali knjige iz zbirke 100 slovanskih romanov. Donacija je del širše akcije »FSK obdaruje«, ki jo bo mednarodna ustanova do konca decembra izvajala v slovanskih državah in na socialnih omrežjih.
»Razmere, v katerih se nahajamo tako založniki kot vsi, ki smo s knjigami tako ali drugače povezani, so nas spodbudile, da izpostavimo pomen knjižnic, njihovega poslanstva in vloge v družbi, obenem pa v prazničnem času spomnimo, da je knjiga lahko tudi zelo lepo in trajno darilo,« je o cilju decembrske akcije »FSK obdaruje« povedala Mateja Jančar, vodja založniškega programa pri FSK.
Omenjena akcija se je, v sodelovanju z založniško hišo Arhipelag iz Beograda, začela v Srbiji. 28 knjig, ki so doslej v srbščini izšle v zbirki 100 slovanskih romanov, je FSK doniral desetim javnim knjižnicam, in sicer mestnim knjižnicam v Beogradu, Novem Sadu, Pančevu, Mestni knjižnici Vladislav Petković Dis v Čačku, narodnim knjižnicam v Kruševcu, Stevan Sremac v Nišu, Vuk Karadžić v Kragujevcu, Stefan Prvovenčani v Kraljevu in osrednji knjižnici Ljubomir Nenadović v Valjevu ter knjižnici iz Šabca.
Donacija, katere so bili v naštetih knjižnicah nadvse veseli, je dosegla dober medijski odziv, saj so o njej poročali številni srbski mediji.
V FSK bodo v naslednjih dneh obdarili bralce Mestne knjižnice Ljubljana, ki so sodelovali v projektu Naokrog po slovanskem svetu. Nato pa se bo decembrska akcija »FSK obdaruje« nadaljevala še v drugih slovanskih državah, Severni Makedoniji, Rusiji, na Slovaškem in Hrvaškem.

Scroll to Top