Mednarodni zlati muzeološki program v Vili Zlatica

Pridružite se nam v Vili Zlatica na programu, ki bo potekal od 22. do 24. oktobra 2023 v Vili Zlatica in se bo posvečal povezavam muzejev kot prostorov zaupanja. Srečanje je namenjeno direktorjem, menedžerjem, strokovnjakom in nagrajenim/nominiranim muzejem za nagrado Živa.

Tema seminarja: Povezave in muzeji pred krizo z Léontine Meijer – van Mensch in Petrom van Mensch!

Tema Povezave in muzeji pred krizo osvetljuje aktualna krizna vprašanja v sodobni družbi in jih povezuje z delovanjem muzejev. Na delavnici bo glavna tema način, kako se muzeji soočajo z globalnimi problemi (okoljski problemi, naravne katastrofe, izredne razmere in različni družbeni problemi) ter kako prispevajo k  njihovem premagovanju in reševanju. Program analizira tudi različne etične izzive in vprašanja – predvsem v procesu restitucije in repatriacije muzejskih predmetov in zbirk, soočenje s težko in sporno dediščino, vplive množičnega turizma na dediščino idr.

Z izpostavljanjem tovrstnih vprašanj delavnica poudarja inovativne in aktivne pristope muzeja, predstavlja inovativno delo ter prikazuje uspešne rešitve v negotovih situacijah in nove modele delovanja. Posebno pozornost namenjamo predstavitvi dobrih praks muzejev FSK.

Ne zamudite te priložnosti, da se povežete s strokovnjaki in raziščete transformativno moč muzejev!

Scroll to Top