Spogledovanja slovanske dediščine z modernimi kreacijami

Spogledovanja slovanske dediščine z modernimi kreacijami

Nov projekt Foruma slovanskih kultur „Spogledovanja: OD slovanske oblačilne tradicije DO modernih kreacij je FSK premierno predstavil na sprejemu tujih delegacij v okviru sanktpeterburškega kulturnega foruma.

V projektu Foruma slovanskih kultur Spogledovanja se identificirani tipični elementi kulturne dediščine slovanskih narodov v unikatnih kolekcijah spogledujejo z esprijem in specifično senzibilnostjo modnih oblikovalcev mlajše in srednje generacije.

V projekt so se v prvi fazi vključili kreatorji petih slovanskih držav: Nikolaj Božilov iz Bolgarije, Galina in Nikolaj Biryukov iz Ruske federacije, Andrea Pojezdálová iz Slovaške, Jelena Proković iz Slovenije in Nevena Ivanović iz Srbije. Rezultat spogledovanja bogate zapuščine tradicionalnih elementov kulturnih okolij iz katerih prihajajo kreatorji z njihovo umestitvijo v sodoben kulturni in globalen modni kontekst je pet avtorskih kolekcij. Te so bile premierno predstavljene na odru VIII. Mednarodnega kulturnega foruma v Sankt Peterburgu.

Scroll to Top