Pred vrati je podelitev nagrade ŽIVA za leto 2020

Podelitev nagrade Živa za leto 2020 in spremljajočo konferenco bo januarja 2022 gostil Beograd. Nagrajenci in drugi udeleženci pa si bodo v okviru celodnevne ekskurzije ogledali tudi uradno odprtje evropske prestolnice kulture 2022 v Novem Sadu.

Gostitelj, Ministrstvo za kulturo in informiranje Republike Srbije je skupaj s partnerji, Muzejem Jugoslavije, Galerijo Matice srpske, Muzejem sodobne umetnosti Beograd, Narodnim Muzejem, Jugoslovanskim filmskim arhivom in Novim Sadom 2022 – Evropsko prestolnico kulture, pripravil bogat 4-dnevni program.

Podelitev nagrade Živa za najboljši muzej ter naravni in kulturni spomenik v slovanskih državah ter podelitev posebnih priznanj bo 12. januarja 2022 potekala v Jugoslovanskem filmskem arhivu. Pred tem pa se bodo v konferenčnem programu predstavili vsi nominirani muzeji, evropska prestolnica kulture 2022 ter srbska prestolnica kulture 2023, posebna gosta pa bosta Bryce Weinert is organizacije Museum Hack iz New Yorka (ZDA) in predvidoma Kate Bailey iz Muzeja Viktorije in Alberta iz Velike Britanije. V okviru programa bo potekala tudi tradicionalna muzejska tržnica obogateno s predstavitvijo muzejev iz Srbije.

4-dnevno dogajanje, ki se bo začelo 10. janurja 2022, se bo končalo s celodnevno ekskurzijo v Novi Sad. Po ogledu Muzeja Vojvodine in Galerije Matice srpske bo sledil obisk kulturnih postaj – novih prostorov kulturnega dogajanja v mestu, ob koncu dneva pa še udeležba na uradnem odprtju Novega Sada kot evropske prestolnice kulture 2022.

FSK je za udeležence konference in podelitve pripravil posebne ugodnosti za svoje člane in zgodnje prijave.

Scroll to Top