FSK in Pot pisateljic na dnevih ICARUS Hrvaška

FSK se je tudi letos udeleželi Dnevov ICARUS Hrvaška, ki so tokrat potekali osmič. Na mednarodni konferenci je predstavil svojo vlogo pri nastajanju Poti pisateljic, ki je lansko leto prejela certifikat Kutlurne poti Sveta Evrope. 

Okrog 140 strokovnjakov in znanstvenikov s področja kulturne dediščine i njene digitalizacije se je zbralo v Šibeniku na srečanjui, ki je letos potekalo pod naslovom »Spodbujanje izkušnje dediščine – raziskovanje kulturnih poti«. Letos je konferenca sovpadala z začetkom aktivnosti v okviru projekta Ustvarjalne Evrope »E-Routes«, ki je posvečen inovativnim načinom predstavljanja potopisnih virov v kontekstu kulturno-zgodovinske dediščine in doživljanju potovanj kot komunikacije, ki povezuje kraje in ljudi skozi kulturno dediščino, ki presega čas, prostor in meje.

Na tridnevni konferenci sta direktorica FSK dr. Andreja Rihter in vodja projektov Mateja Jančar predstavili prispevek z naslovom »Pot pisateljic – turistični in ustvarjalni potenciali zapostavljene zgodovine«. Spregovorili sta o Poti pisateljic, pridobivanju certifikata Sveta Evrope ter o možnostih in priložnostih, ki jih projekt ponuja kulturnim in znanstvenim ustanovam, turističnim organizacijam, malim podjetjem in posameznikom. Predstavili sta tudi najodmevnejše dejavnosti, ki so v zadnjem času potekale v okviru Poti pisateljic.

Scroll to Top