Vila Zlatica na festivalu Odprte hiše Slovenije

Strokovna žirija festivala Odprte hiše Slovenije je Hribarjevo Vilo Zlatica, v kateri ima sedež Forum slovanskih kultur, izbrala za enega od arhitekturnih presežkov letošnjega festivala. Številni obiskovalci so si tako vilo ogledali brezplačno.

Šestčlanska strokovna žirija je med letošnje objekte in prostorske ureditve, ki so, kot piše na portalu Odprte hiše Slovenije, primer odlične arhitekture, uvrstila obnovljeno Hribarjevo Vilo Zlatica. V okviru 12. festivala Odprte hiše Slovenije so tako obiskovalci imeli možnost brezplačno vstopiti tudi v vilo, v kateri ima sedež mednarodna ustanova Forum slovanskih kultur. »Odprte hiše so preprost in učinkovit koncept, ki najširši javnosti ponuja brezplačne oglede odlične arhitekture in prostorskih ureditev,« so zapisali organizatorji festivala.

Številne obiskovalce, ki so do zadnjega mesta zapolnili možne termine brezplačnih ogledov, so po vili in njenem vrtu popeljale Jerneja Batič iz Mestne občine Ljubljana, ki je vodila projekt prenove ter vodnici v Hribarjevi Vili Zlatica, Urša Šega Roženbergar in Eva Stamboldžioski.

Foto: Odprte hiše Slovenije

Scroll to Top