Rihterjeva predavala na 10. srečanju hrvaških muzejskih pedagogov

Rihterjeva predavala na 10. srečanju hrvaških muzejskih pedagogov

Hrvaški muzejski pedagogi so se zbrali na jubilejnem, tokrat tudi mednarodnem 10. srečanju. Na osrednjo temo Meje in vizije je imela plenarno predavanje z naslovom Muzeji prinašajo pomen našemu življenju dr. Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur.

Na 10. jubilejnem srečanju hrvaških pedagogov se je zbralo več kot 70 udeležencev iz Hrvaške, Slovenije in Srbije iz več kot 35 muzejev in galerij ter univerz. Ob tej priložnosti so odprli tudi razstavo ob 20. obletnici delovanja Sekcije za muzejsko pedagogiko in kulturno akcijo Hrvaškega muzejskega društva (HMD), predstavili pa so tudi zbornik del z 9. srečanja muzejskih pedagogov.

Dr. Andreja Rihter je v plenarnem predavanju z naslovom Muzeji prinašajo pomen našemu življenju povedala:”Muzeji prispevajo k razvoju novih idej, ustvarjalnosti, interpretacije, komuniciranja, dobre uporabe virov, s svojimi aktivnostmi so zbirališča za obiskovalce,” ter dodala, da muzeji izobražujejo in navdihujejo, bogatijo življenja ter ustvarjajo zdrave skupnosti.

Vlasta Krklec, predsednica (HMD) je izpostavila pomen tovrstnih srečanj ter vloge, ki jo imajo muzejski delavci v širšem družbenem kontekstu.

Scroll to Top