Razglašeni zmagovalci nagrade Heritage in Motion!

V sklopu konference Evropske muzejske akademije, ki je potekala med 14. in 16. septembrom 2023, so bili v Narodnem muzeju Banata v Temišvaru v Romuniji razglašeni zmagovalci nagrade Heritage in Motion 2023.

Nagrada Heritage in Motion je namenjena prepoznavanju edinstvenih in inovativnih avdiovizualnih in multimedijskih projektov, ki promovirajo, raziskujejo, dokumentirajo ali varujejo evropsko kulturno dediščino. Za občinstvo ustvarja nove poti do zbirk in spodbuja njegovo zanimanje za svetovno dediščino. Nagrado Heritage in Motion, ki sta jo leta 2012 ustanovili Evropska muzejska akademija in Europa Nostra, skupaj upravljata Evropska muzejska akademija in Forum slovanskih kultur. Člani letošnje žirije so bili Erik Hogenboom, Amilcar Vargas in Maja Malus Azhdari.

Udeleženci so tekmovali v štirih različnih kategorijah. Dobitnik nagrade Heritage in Motion 2023 in zmagovalec v kategoriji »nova digitalna doživetja« je Media Museum inštituta Sound & Vision (Nizozemska). Posebno priznanje v kategoriji »nova digitalna doživetja« je prejel Notre-Dame de Paris za The Augmented Exhibition (Francija). Zmagovalec v kategoriji avdiovizualne dediščine je prejel projekt The New Dutch Waterline (Nizozemska), posebno priznanje v isti kategoriji pa dokumentarni film Identity on the Line (Norveška, Danska, Švedska, Poljska, Litva, Slovenija, Hrvaška). Nagradi ali posebni priznanji v kategorijah »virtualna resničnost« ter »šola dediščine 2023« nista bili podeljeni.

Scroll to Top