Pot pisateljic tudi uradno ustanovljena

Združenje Pot pisateljic, ki bo nosilec evropske kulturne poti z isti nazivom, je tudi formalno ustanovljeno in registrirano v skladu s predpisi. Partnerji projekta aktivno sodelujejo pri snovanju in izvajanju dejavnosti, med njimi Biljana Dojčinović iz Srbije, med drugim tudi članica znanstvenega sveta WWR.

Projekt Pot pisateljic je leto 2020, ki bo še dolgo ostalo v spominu, zaključil  s formalno ustanovitvijo in registracijo združenja Pot pisateljic. Partnerji projekta in vse dejavnosti so zdaj tudi formalno združeni pod isto streho in se veselijo privlačnih ter zanimivih dejavnosti, zapisanih v programu projekta WWR.

Vsebinsko je z njimi povezano tudi Knjiženstvo, revija za študije književnosti, spola in kulture, katere 10. številka je pravkar. V svojem predgovoru glavna urednica Biljana Dojčinović, zelo aktivna in cenjena partnerica ter ambasadorka projekta WWR in članica njegovega znanstvenega sveta, piše o težkem in nesrečnem letu 2020, hkrati pa predstavlja izjemno bogato številko s prispevki o dosežkih žensk po vsej Evropi.

  • Predgovor Biljane Dojčinović preberite TUKAJ
  • 10. številko revije Knjiženstvo prelistajte TUKAJ
Scroll to Top