Културните рути на писателките и формално основани

Проектот „Културни рути на писателките“ кој долго ќе се памети, во 2020 година официјално заврши со формалното основање и регистрација на Здружението Културни рути на писателките. Проектните партнери и сите активности сега се исто така формално обединети под еден покрив и со нетрпение ги очекуваат атрактивните и возбудливи активности наведени во програмата на WWR.

Според содржината, проектот е поврзан и со Knjiženstvo – списание за проучување на литературата, полот и културата, кое штотуку го објави своето 10-то издание. Во својот предговор, главната уредничка Билјана Дојчиновиќ, активен и ценет партнер и амбасадор на проектот WWR и член на неговиот научен совет, пишува за тешката и несреќна 2020 година, притоа презентирајќи исклучително богат број написи за достигнувањата на жените низ цела Европа.

• Прочитајте го предговорот на Билјана Дојчиновиќ TУKA
• 10-то издание на списанието Knjiženstvo TУKA

Scroll to Top