Intermuseum

ФСК и оваа година партнер на Музејскиот фестивал Intermuseum

Форумот на словенските култури втора година по ред беше партнер на Музејскиот фестивал Intermuseum во Москва. Во изложбениот простор Жива, ФСК ги додели наградите за најдобар словенски музеј и за најдобар споменик за природно и културно наследство. Во рамките на професионалниот дел на фестивалот, д-р. Андреја Рихтер одржа предавање за човечките ресурси во музеите, за Меѓународниот центар за истражување наследство Пиранова и учествуваше во неколку стручни дебати.

ФСК и оваа година партнер на Музејскиот фестивал Intermuseum Read More »

Форумот на словенските култури запазен на Intermuseum фестивалот во Москва

Форумот на словенските култури како стратешки партнер беше за прв пат претставен на меѓународниот музејски фестивал Intermuseum во Москва. Во изложбениот простор Жива (напомена, наградата за најдобар словенски музеј) на едно место беа претставени петнаесет словенски музеи, од кои три беа словенечки.

Форумот на словенските култури запазен на Intermuseum фестивалот во Москва Read More »

Forum slovanskih kultur s slovanskimi muzeji prvič na festivalu Intermuseum v Moskvi

Forum slovanskih kultur se kot strateški partner prvič predstavlja na mednarodnem muzejskem festivalu Intermuseum v Moskvi. Na razstavnem prostoru Živa (op. gre za nagrado za najboljši slovanski muzej) se na enem mestu predstavlja petnajst slovanskih muzejev, od tega trije slovenski.

Forum slovanskih kultur s slovanskimi muzeji prvič na festivalu Intermuseum v Moskvi Read More »

Scroll to Top