Krleža v Vili Zlatica!

Pred natanko sto leti, leta 1922, je hrvaški pisatelj in dramatik Miroslav Krleža napisal drugi del trilogije o Glembajevih – V agoniji. Rane prve svetovne vojne se še niso zacelile, celi družbeni sistemi so se sesuvali v prah. Sto let pozneje smo se znašli v podobnem precepu okoliščin: temeljne družbene strukture se nepovratno spreminjajo, osnovna eksistencialna vprašanja pa ostajajo.

Kako se svetovna kriza zgosti v eno samo sobo, v salon meščanske vile? Katere sile tedaj lomijo posameznika in družbo? Kako jih vzdržati in preseči? Kje je tu kultura in kje umetnost?

S temi vprašanji se bo v salonu Vile Zlatice v ljubljanski Rožni dolini, kjer domuje Forum slovanskih kultur, ukvarjala izjemna avtorska ekipa: Polona Juh, Sašo Tabakovič, Boris Mihajl, Nina Šorak in številni drugi sodelavci in sodelavke. Rezultat se obeta 19. februarja 2023 ob 19. uri – premiera kammerspiel gledališke predstave V agoniji v koprodukciji Društva dveh in Foruma slovanskih kultur.

Ko se vprašanje gole eksistence zaleti v nepredvidene in katastrofalne okoliščine, težje mislimo na drugega. Prav zato potrebujemo gledališče.
***
Igrajo: Polona Juh, Saša Tabaković, Boris Mihalj
Režija: Nina Šorak
Prevod: Andrej Inkret
Lektura: Maja Cerar
Scenografija: Sara Slivnik
Kostumografija: Tina Bonča
Pomočnica: Tara Štraus
Tehnična pomoč: Janko Oven
Izvršna produkcija: Mija Špiler

Cena vstopnice: 23 eur
Trajanje: 120 minut
 
📌 Premiera: 19. februar 2023 ob 19. uri

📌 Prva ponovitev: 26. februar 2023 ob 19. uri
📌 Nadaljnje ponovitve vsako nedeljo v marcu 2023, vsakič ob 19. uri.

Rezervacije in nakup vstopnic je mogoč na info@fsk.si ali prek telefonske številke 040 835 775. Število mest je omejeno na 20 oseb. Predstava ni primerna za gibalno ovirane.

Scroll to Top