FSK-jev poglaviten dosežek je njegova mreža

Po nekajletnem premoru se je Forum slovanskih kultur predstavil na Slovenskem knjižnem sejmu. Pogovor z direktorico dr. Andrejo Rihter je potekal v okviru programa, ki ga je pripravila Srbija, letošnja država »v fokusu«.

Na Pogovorni postaji se je z njo pogovarjal Mladen Vesković, predstavnik srbskega ministrstva za kulturo, dolgoletni prijatelj FSK in glavni urednik zbirke Sto slovanskih romanov. Sogovornika sta se dotaknila začetkov Foruma, predstavila njegove osrednje projekte in glavne dosežke ustanove v skoraj 20 letih njenega delovanja. Pogovor je tekel tudi o 20. obletnici, ki jo FSK praznuje prihodnje leto.

Na vprašanje, kaj je po njenem mnenju največji in najpomembnejši dosežek FSK, je direktorica odgovorila: »Gotovo naša mreža, ljudje, s katerimi smo se spoznali in se povezali, s katerimi smo se v letih sodelovanja tudi spoprjateljili.« Dejala je, da je prav to tisto, zaradi česar je delo FSK zdaj drugačno kot na začetku, in se zato je kljub številnim težavam in preizkušnjam veliko lažje soočati s trenutnimi in prihodnjimi izzivi.

Na stojnici letošnje častne gostje so si obiskovalci lahko ogledali tudi slovenske prevode srbskih avtorjev v zbirki Sto slovanskih romanov in druge knjige in publikacije FSK.

Scroll to Top