Festival Fabula z Ano Marwan na vrtu Vile Zlatica

V okviru letošnjega festivala Fabula je na vrtu Vile Zlatica potekal prvi javni dogodek, literarni večer z Ano Marwan. S tem se Forum slovanskih kultur, ki domuje v Vili Zlatica, s svojim vrtom pridružuje vrsti ljubljanskih prizorišč za dogodke na prostem.

Najprej sprehod po ljubljanskih mestnih ulicah z vodičko Pio Skušek z naslovom Misterij ženske literarne Ljubljane in odkrivanje življenj ter književnosti slovenskih avtoric, med njimi tudi večjezičnih pesnic in pisateljic. Nato pa zaključek s sodobno večjeznično avtorico Ano Marwan na vrtu Vile Zlatica.

Marwanova je na literarnem večeru, obenem prvem javnem dogodku na vrtu vile nekdanjega ljubljanskega župana Ivana Hribarja, med drugim predstavila svoj drugi roman, Zabubljena. Večer se je pričel in končal z nastopom kitaristke Katja Porovne Silič.

Svežina zelene preproge s kuliso rožnodolskih vil v ozadju se je izkazala kot odlično novo ljubljansko prizorišče za tovrstne ali podobne dogodke na prostem. V FSK si želijo, da bi slednjih, v sodelovanju z različnimi partnerji, v prihodnje bilo čim več.

Scroll to Top