Delovno srečanje s predsednico Uprave FSK, Majo Gojković

Dr. Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur, se je v Vili Zlatica sestala z Majo Gojković, predsednico Uprave FSK ter podpredsednico Vlade Republike Srbije in ministrico za kulturo in informiranje. Pogovarjali sta se o strateških usmeritvah mednarodne ustanove ter dogodkih, ki jih bodo v naslednjih mesecih v okviru FSK projektov organizirali v Srbiji.

Andreja Rihter in Maja Gojković sta na delovnem sestanku na sedežu mednarodne ustanove FSK v Vili Zlatica v Ljubljani razpravljali o prioritetah strateškega načrta za obdobje 2022 – 2027. Slednji je v nastajanju, med drugim pa naj vključeval nadaljevanje sodelovanja z UNESCO-m ter vzpostavitev kontinuiranih predstavitev slovanskih kultur v Svetu Evrope. »Promocija slovanske dediščine in povezovanje držav, v katerih govorimo slovanske jezike bo v prihodnje še intenzivnejša. Tako bomo Slovani močneje povezani, obenem pa prepoznavnejši in vidnejši na globalni ravni,« je izpostavila dr. Andreja Rihter, direktorica FSK.

Maja Gojković, predsednica Uprave FSK, podpredsednica Vlade Republike Srbije ter ministrica za kulturo in informiranje je povedala, da bodo tudi v Srbiji obeležili letošnjo 15. obletnico zbirke Sto slovanskih romanov, januarja prihodnje leto pa bodo kot predsedujoči v FSK Upravi, pripravili dva velika dogodka. Konferenca in podelitev nagrade Živa bo v Beogradu in Novem Sadu potekala od 11. do 13. januarja 2022, na dan odprtja Evropske prestolnice kulture pa bodo v Novem Sadu na 18. redni seji Uprave FSK sestali njeni člani, ministri za kulturo držav članic FSK.

Foto: Boris Pretnar

Scroll to Top