O Poti pisateljic na 13. Mednarodni poletni šoli muzeologije

O Poti pisateljic na 13. Mednarodni poletni šoli muzeologije

Pod okriljem Foruma slovanskih kultur, Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem, ICOM Slovenija in Centra za kreativnost Muzeja za arhitekturo in oblikovanje je potekala že 13. Mednarodna poletna šola muzeologije. V okviru te je FSK predstavil novo kulturno pot.

Osrednja tema 13. Mednarodne poletne šole muzeologije, ki je tradicionalno potekala v Kopru in Piranu (Slovenija) je bila skladna z osrednjo temo letošnjega mednarodnega muzejskega dne „Muzeji kot kulturna središča: prihodnost tradicije“.

V okviru petdnevnega programa je v imenu Foruma slovanskih kultur novo evropsko kulturno pot o pisateljicah 20. stoletja predstavila Mateja Jančar, vodja projektov v FSK. Med drugim je izpostavila: “Zapuščina pisateljic 20. stoletja predstavlja trden temelj za moderno mrežo, ki bo omogočila raznolike znanstvene, kulturne in turistične dejavnosti, povezane z žensko literaturo v evropskem kontekstu.«

Na 13. mednarodni poletni šoli muzeologije je predavalo 22 strokovnjakov iz 5 držav, poslušalo pa jih je skoraj 40 udeležencev iz 8 držav.

Scroll to Top