FSK tudi letos partner muzejskega festivala Intermuseum

FSK tudi letos partner muzejskega festivala Intermuseum

Forum slovanskih kultur je bil drugo leto zapored partner festivala Intermuseum v Moskvi. Na razstavnem prostoru Živa je FSK predstavil nagrado za najboljši slovanski muzej in naravni ter kulturni spomenik, v okviru strokovnega dela festivala pa je dr. Andreja Rihter predavala o človeških virih v muzejih, o Piranovi – mednarodnem centru za raziskovanje dediščine ter sodelovala v več strokovnih razpravah.

Muzejski festival Intermuseum je največji muzejski dogodek v Ruski federaciji, ki ga organizira Ministrstvo za kulturo Ruske federacije. Tema 21. festivala je “Dialog med strokovnjaki”, FSK pa se je kot partner že drugič zapored predstavil tako z razstavnim prostorom kot v okviru programa, ki je bil namenjen strokovnjakom. “Pomembno je, da v svetu, ki se spreminja in vpliva tudi na vlogo muzejev, govorimo o spremembah v politiki dela s človeškimi viri v muzejih. To je tudi način, da se ustrezno odzovemo na vsakodnevne situacije in se prilagodimo času ter prostoru,” je v svojem predavanju o človeških virih v muzejih povedala dr. Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur. V okviru svojih nastopov je predstavila tudi Piranovo – mednarodni center za raziskovanje dediščine ter sodelovala v več debatah z drugimi mednarodnimi strokovnjaki. Med slednjimi je bil tudi Massimo Negri, znanstveni direktor Evropske muzejske akademije (EMA). Ta je, skupaj z Rihterjevo, spregovoril tudi o dialogu in povezovanju med strokovnjaki ter institucijami, kakršni sta denimo FSK in EMA.

Na festivalu Intermuseum se je letos predstavilo več kot 400 muzejev, v strokovnem delu programa pa je skupaj sodelovalo več kot 3000 strokovnjakov. V osrednji razstavni dvorani Manež v neposredni bližini Rdečega trga so si muzejsko razstavo ogledali tudi številni turisti.

Scroll to Top