Naše knjige del donacije za beograjsko začasno bolnišnico

Naše knjige del donacije za beograjsko začasno bolnišnico

Člani Združenja poklicnih založnikov Srbije so podarili več kot 1000 knjig za vzpostavitev knjižnice v začasni bolnišnici na beograjskem sejmišču za okužene z novim koronavirusom. Založniki so se odločili, da bodo s svojimi bralci, ko jih ti najbolj potrebujejo.

Med podarjenimi knjigami je tudi več knjig iz srbske izdaje 100 slovanskih romanov, ki jih izdaja založba Arhipelag. Arhipelag je član in eden od ustanoviteljev Združenja poklicnih založnikov Srbije. Poleg bolnišnice na beograjskem sejmišču bodo člani združenja podarili tudi drugim začasnim bolnišnicam v Srbiji.

„Pandemija koronavirusa je prizadela ves svet. Žal spremljamo novice o številu bolnih in o preminulih zaradi te pošasti. Prepričani smo, da lahko samo z odgovornim vedenjem vsakega od nas ohranimo zdravje čim večjega števila ljudi, ozdravimo obolele in zajezimo pandemijo. Če je pandemija prešla vse meje in združila ljudi v strahu in zaskrbljenosti, verjamemo, da je treba tudi težave reševati skupaj in solidarno. Knjige nas ne morejo ubraniti, lahko pa ublažijo udarec, ki so ga utrpele humane življenjske razmere,” so v izjavi poudarili člani srbskega združenja poklicnih založnikov.

Scroll to Top