FSK podpira trajnostni razvoj in krožno gospodarstvo

V Forumu slovanskih kultur sledijo potrebam družbe in vzpodbujajo družbeno odgovorno delovanje. Ob zasledovanju ciljev trajnostnega razvoja in krožnega gospodarstva so pohištvo, ki ga ob selitvi v nove prostore niso več potrebovali, donirali Zavodu Knof iz Krškega.

Ob selitvi Foruma slovanskih kultur v Hribarjevo Vilo Zlatica se je izkazalo, da bo nekaj pohištva v novih prostorih neustreznega. Zato so, v duhu zelenega in družbeno odgovornega delovanja, objavili oglas, da pohištvo (konferenčno mizo, stole, pisarniške omare …) podarijo društvu, organizaciji, zavodu, ki bi za svoje delovanje vse našteto potrebovalo.

Na podlagi odzivov so se odločili, da pohištvo donirajo Zavodu Knof iz Krškega, katerega glavno vodilo delovanja je trajnostni razvoj in krožno gospodarstvo. Krožni laboratorij Knof je poligon v katerem razvijajo in testirajo krožne poslovne modele in dizajnirajo produkte in storitve za zmanjševanje nastanka odpadkov. V okviru Knofa v Krškem med drugim delujejo butik ponovne uporabe Stara šola, Salon pohištva iz ponovne uporabe, mizarska, šiviljska in strojna delavnica ter coworking prostor. Prav za delovanje slednjega bodo, kot je povedala direktorica Zavoda Knof, Mojca Žganec Metelko, uporabljali pohištvo, ki jim ga je doniral Forum slovanskih kultur.

Scroll to Top