FSK na obisku pri partnerjih v Srbiji

Med več kot 1200 partnerji mednarodne ustanove Forum slovanskih kultur, so tudi številne ustanove iz Srbije. Nekaj jih je ob nedavnem delovnem obisku, obiskala direktorica FSK, dr. Andreja Rihter.

Na področju založništva in literature FSK že vrsto leto sodeluje z založbo Arhipelag in Narodno knjižnico Srbije. V slednji od leta 2018 deluje tudi Center slovanskih kultur Beograd. V okviru delovnega obiska v Srbiji se je direktorica FSK, dr. Andreja Rihter, srečala z novim direktorjem narodne knjižnice, Vladimirjem Pištalom, založnikom Gojkom Božovićem ter predstavniki Ministrstva za kulturo in informiranje Republike Srbije, ki so vključeni v aktivnosti zbirke Sto slovanskih romanov. Med drugim so se pogovarjali o obeležitvi 15. obletnice zbirke v Srbiji ter drugih dogodkih v Centru slovanskih kultur Beograd.

Rihterjeva se je sestala tudi z direktorji ustanov s področja dediščine, in sicer s Tijano Palkovljević Bugarski, direktorico Galerije Matice srbske, Nedo Knežević, direktorico Muzeja Jugoslavije in predsednico sodnikov za nagrado Živa ter direktorico Muzeja sodobne umetnosti, Marijano Kolarić. O nadaljnjem sodelovanju se je pogovarjala tudi z direktorjem Arhiva Srbije, Miroslavom Perišićem in direktorjem Arhiva Jugoslavije, Milanom Terzićem.

Po delovnem sestanku na mestni upravi Novi Sad z Aleksandrom Petrovićem, namestnikom župana in Daliborjem Rožićem, članom mestnega sveta za kulturo, si v FSK obetajo partnerstvo tudi z mestom Novi Sad, in sicer v okviru združenja WWR – Pot pisateljic ter leta 2022 v okviru Evropske prestolnice kulture.

Scroll to Top