FSK Centri

Poslanstvo centrov je razvijati mednarodno sodelovanje, omogočati dostopnost do slovanske kulturne dediščine in krepiti kulturne vezi med Slovani. Centri gradijo mostove preko kulturnih in političnih meja ter odpirajo vrata kulturi, izobraževanju, znanosti in razvoju.

FSK centri:
“Centri slovanskih kultur so postali vozlišča srečevanj z uporabniki, strokovno in splošno javnostjo, radovedneži, ki si želijo spoznati novodobne Slovane, in vseh, ki iščejo nove poti na poti v prihodnost”

FSK CENTER RADLJE OB DRAVI
Radlje ob Dravi/Slovenija

Od leta 2014
Prvi center Foruma slovanskih kultur je bil odprt ob 10. obletnici ustanove in v okviru dogodkov pod skupnim imenom Čista 10-ka!. Odprla stag a Alan Bukovnik, župan Občine Radlje ob Dravi in Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur.

Partnerji

FSK CENTER MOSKVA
Moskva / Rusija

Od leta 2016
Mednarodna ustanova Forum slovanskih kultur s sedežem v Ljubljani je v sodelovanju z Vserusko knjižnico za tujo literature Rudomino v ruski prestolnici, v prisotnosti veleposlanikov iz številnih slovanskih držav v Moskvi, odprla Center slovanskih kultur. Gre za center, v katerem se bo, tako preko knjig kot preko pestrega programa, ohranjala ter predstavljala kulturna dediščina slovanskih držav.

Slavnostni trak je dr. Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur, v prisotnosti Mihaila Švidkoja, posebnega odposlanca ruskega predsednika za mednarodno kulturno sodelovanje, prerezala z Allo Manilovo, namestnico ministra za kulturo Ruske federacije in Vadimom Dudo, direktorjem Rudomine.

The ceremonial ribbon was cut by the Alla Manilova, Deputy Minister of Culture of the Russian Federation, Andreja Rihter, Director of the Forum of Slavic Cultures, and Vadim Duda, Director of Rudomino Library, in the presence of Mikhail Shvydkoy, special representative of the Russian President for cultural cooperation.

Partnerji

FSK CENTER BEOGRAD
Beograd / Srbija

Od leta 2018 
Na dan praznovanja 186. obletnice Narodne knjižnice Srbije, je srbski minister za kulturo in informiranje Vladan Vukosavljević, odprl Center slovanskih kultur Beograd.

Partnerji

Coordinates of this location not found
Coordinates of this location not found
Coordinates of this location not found

NOVICE

FSK na delovnem obisku v Moskvi

V Mednarodni ustanovi Forum slovanskih kultur so se v okviru delovnega obiska v ruski prestolnici srečali s svojimi stalnimi projektnimi partnerji, obenem pa tudi z namestnico ministrice za kulturo Ruske federacije, Allo Manilovo in Jegenijem Primakovom, vodjo zvezne agencije Rossotrudničestvo.

Več »

Drago Jančar in Robert Perišić na Festivalu slovanskih kultur

V Centru slovanskih kultur Moskva so ob dnevu slovanske pismenosti že tradicionalno pripravili Festival slovanskih kultur. Letos je potekal v hibridni obliki, deloma v živo in deloma na daljavo. V okviru festivala je potekala tudi okrogla miza, posvečena novim ruskim izdajam v zbirki Sto slovanskih romanov.

Več »

Center slovanskih kultur v Beogradu

Na dan praznovanja 186. obletnice Narodne knjižnice Srbije, je srbski minister za kulturo in informiranje Vladan Vukosavljević, odprl Center slovanskih kultur Beograd. Gre za drugi tovrstni center Foruma slovanskih kultur.

Več »
Scroll to Top