FSK Centri

Poslanstvo centrov je razvijati mednarodno sodelovanje, omogočati dostopnost do slovanske kulturne dediščine in krepiti kulturne vezi med Slovani. Centri gradijo mostove preko kulturnih in političnih meja ter odpirajo vrata kulturi, izobraževanju, znanosti in razvoju.

FSK centri:
“Centri slovanskih kultur so postali vozlišča srečevanj z uporabniki, strokovno in splošno javnostjo, radovedneži, ki si želijo spoznati novodobne Slovane, in vseh, ki iščejo nove poti na poti v prihodnost”

FSK CENTER RADLJE OB DRAVI
Radlje ob Dravi/Slovenija

Od leta 2014
Prvi center Foruma slovanskih kultur je bil odprt ob 10. obletnici ustanove in v okviru dogodkov pod skupnim imenom Čista 10-ka!. Odprla stag a Alan Bukovnik, župan Občine Radlje ob Dravi in Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur.

Partnerji

FSK CENTER MOSKVA
Moskva / Rusija

Od leta 2016
Mednarodna ustanova Forum slovanskih kultur s sedežem v Ljubljani je v sodelovanju z Vserusko knjižnico za tujo literature Rudomino v ruski prestolnici, v prisotnosti veleposlanikov iz številnih slovanskih držav v Moskvi, odprla Center slovanskih kultur. Gre za center, v katerem se bo, tako preko knjig kot preko pestrega programa, ohranjala ter predstavljala kulturna dediščina slovanskih držav.

Slavnostni trak je dr. Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur, v prisotnosti Mihaila Švidkoja, posebnega odposlanca ruskega predsednika za mednarodno kulturno sodelovanje, prerezala z Allo Manilovo, namestnico ministra za kulturo Ruske federacije in Vadimom Dudo, direktorjem Rudomine.

The ceremonial ribbon was cut by the Alla Manilova, Deputy Minister of Culture of the Russian Federation, Andreja Rihter, Director of the Forum of Slavic Cultures, and Vadim Duda, Director of Rudomino Library, in the presence of Mikhail Shvydkoy, special representative of the Russian President for cultural cooperation.

Partnerji

FSK CENTER BEOGRAD
Beograd / Srbija

Od leta 2018 
Na dan praznovanja 186. obletnice Narodne knjižnice Srbije, je srbski minister za kulturo in informiranje Vladan Vukosavljević, odprl Center slovanskih kultur Beograd.

Partnerji

Coordinates of this location not found

NOVICE

V Srbiji predstavitev romana Zdravke Evtimove „Četrtek“

V okviru programa Centra Foruma slovanskih kultur v Beogradu je v Narodni knjižnici Srbije potekal literarni večer, posvečen bolgarski pisateljici Zdravki Evtimovi in njenemu romanu Četrtek. Delo, ki ga je v srbščino prevedla Elizabeta Georgiev, je izšlo v zbirki Sto slovanskih romanov.

Več »

FSK na Rusko-srbskem kulturnem forumu

Na povabilo Maje Gojković, srbske podpredsednice vlade in ministrice za kulturo in medije ter predsednice Uprave FSK ter Olge Jarilove, namestnice ministrice za kulturo Ruske federacije, se je Forum slovanskih kultur udeležil Rusko-srbskega kulturnega foruma v Beogradu.

Več »
Scroll to Top