O Živi na jesenskem druženju v Posavskem muzeju Brežice

O Živi na jesenskem druženju v Posavskem muzeju Brežice

V Forumu slovanskih kultur so Posavskemu muzeju Brežice na njihovem jesenskem druženju s Posavkami in Posavci ter gosti ob razstavi Štirje elementi: 3 – ZEMLJA, podelili nominacijo za nagrado Živa za najboljši slovanskih muzej za leto 2019.

Posavski muzej Brežice se je s prijavo na razpis za najboljši slovanski muzej pridružil skoraj 120 muzejem iz 13 slovanskih držav, ki so se v šestih letih prijavili za nagrado Živa. Dr. Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur, ki omenjeno nagrado podeljuje in članica žirije Nina Zdravič Polič, sta Alenki Černelič Krošelj, direktorici Posavskega muzeja Brežice, izročili nominacijo za nagrado Živa za najboljši slovanski muzej 2019. “Z veseljem in odgovornostjo smo prejeli izziv in se prijavili na razpis za nagrado Živa. Spoznali smo, da gre več kot le za nagrado. Med drugim je prijava botrovala nastanku novega filma o muzeju. Tega smo zdaj še nadgradili in tako poskrbeli za večjo prepoznavnost naše ustanove,” je ob the priložnosti povedala Černelič Krošljeva.

Omenjeni promocijski film so si na jesenskem druženju v Posavskem muzeju Brežice zbrani tudi ogledali, hkrati pa prisluhnili predavanju z naslovom Muzeji kot kulturna središča – prihodnost tradicije: v Posavju, Sloveniji in na svetu. Predavali sta dr. Aleksandra Berberih Slana, predsednica Skupnosti muzejev Slovenije in Alenka Černelič Krošelj, direktorica muzeja, podpredsednica ICOM Slovenija in predsednica regionalna alianse ICOM SEE za obdobje 2019 – 2022.

Videozapis z dogodka najdete TUKAJ!

Scroll to Top