FSK bo še naprej partner St. Peterburga, podpisani še 4 novi memorandumi o sodelovanju

FSK bo še naprej partner St. Peterburga, podpisani še 4 novi memorandumi o sodelovanju

Forum slovanskih kultur bo tudi v prihodnje nadaljeval s sodelovanjem s Sankt Peterburgom. Na podlagi že podpisanih memorandumov pa se obeta tudi partnerstvo z Ministrstvom za kulturo, turizem in arhive ruske republike Komi, Rusko državno knjižnico in rusko Zvezo glasbenih muzejev. Okrepilo pa se bo dosedanje sodelovanje z Vserusko državno knjižnico za tujo literturo Rudomino.

Potem ko je Forum slovanskih kultur decembra 2017 s tedanjim guvernatorjem Sankt Peterburga podpisal dogovor o sodelovanju, je na zadnjem srečanju dr. Andreje Rihter, direktorice Foruma slovanskih kultur z novim guvernatorjem Sankt Peterburga, Aleksander Beglov, prvi mož le tega predlagal, da se sodelovanje nadaljuje in partnerstvo še okrepi. Podpis osveženega memoranduma bo predvidoma maja 2020.

Je pa FSK že podpisal štiri nove memorandume o sodelovanju, in sicer: z ministrom za kulturo, turizem in arhive ruske republike Komi, Sergejem Emeljanovim, Natalio Samolienko, namestnico direktorja Ruske državne knjižnice, Mikhailom Bryzgalovim, predsednikom ruske Zveze glasbenih muzejev in zbirk ter Vserusko državno knjižnico za tujo literaturo Rudomino. V imenu slednje je dogovor podpisal direktor, Mikhail Shepel.

Scroll to Top