Naših 15!

Naših 15!

V Mednarodni ustanovi Forum slovanskih kultur so s koncertom na prostem Slovanska rapsodija obeležili 15. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti so podelili tudi nazive častni ambasador ter listine ambasador FSK.

Naziv častni ambasador je prejel nekdanji hrvaški minister za kulturo Božo Biškupić. “Poznamo frankofonske kulture, poznamo Goethejev inštitut … tovrstne mreže povezuje jezik. Slovane pa povezuje nekaj več. To so slovanske kulture,” je prejetju naziva izpostavil Biškupić. Naziv častni ambasador za dragocen prispevek k ustanavljanju in delovanju ustanove bo FSK podelil tudi nekdanjemu črnogorskemu ministru Branislavu Mićunoviću, listine ambasador FSK za dragocen prispevek k prepoznavnosti ustanove in vzpostavljanju vezi pa so na slovesnosti v Ljubljani prejeli: Gordan Nikolov iz Severne Makedonije, Dubravka Đurić Nemec iz Hrvaške in Vladimir Kopicl iz Srbije.

“Verjamem, da kulturno povezovanje in sodelovanje lahko najbolje oživčita slovansko ustvarjalnost, okrepita slovansko identiteto in oživita kulturni dialog v evropskem in svetovnem prostoru. Prizadevamo si za izmenjavo dragocenih znanj, izkušenj in idej, predvsem pa za možnosti, da se ponovno lahko učimo drug od drugega in bogatimo naš ustvarjalni potencial,” je povedala dr. Andreja Rihter, direktorica mednarodne ustanove Forum slovanskih kultur ter dodala, da vse povedano dokazuje slavnostni koncert Slovanska rapsodija, ki je postregel z edinstveno izkušnjo glasbe in glasbenikov iz 13 držav na enem odru. FSK ga je pripravil v sodelovanju z Imago Sloveniae ter pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

Naših 15 let

Scroll to Top