Intenzivne priprave na mednarodni kulturni forum v Sankt Peterburgu

Intenzivne priprave na mednarodni kulturni forum v Sankt Peterburgu

Potem ko so v Forumu slovanskih kultur aprila z ministrstvom za kulturo Ruske federacije podpisali skupno izjavo o posebnem statusu na VIII. Mednarodnem kulturnem forumu v Sankt Peterburgu, so se poleti začele intenzivne priprave na novembrske dogodke. V delegaciji FSK bodo ministri za kulturo slovanskih držav ter številni strokovnjaki in umetniki.

Z različnimi srečanji, strokovnimi dogodki, predstavitvami, podpisi dogovorov o sodelovanju bo FSK letos poseben programski gost VIII. Mednarodnega kulturnega foruma, ki bo v Sankt Peterburgu potekal od 14. – 16. novembra. V delegaciji FSK bo več kot 30 posameznikov iz slovanskih držav, ki bodo sodelovali tako v programu FSK kot na dogodkih v 15 tematsko različnih sekcijah. V okviru intenzivnih priprav je potekalo tudi delovno srečanje v Moskvi, na katerem so se sestali: Alla Manilova, namestnica ministra za kulturo Ruske federacije, dr. Andreja Rihter, direktorica FSK in predstavniki organizatorja foruma.

Slednjega se sicer vsako leto udeleži več kot 35000 udeležencev z vsega sveta. Letošnja osrednja tema bo »Kode kulture v globalnem svetu«.

Več o VIII. mednarodnem kulturnem forumu v Sankt Peterburgu najdete TUKAJ!

Scroll to Top