ФСК по втор пат на Саемот на отворено

На трибините на вториот Саем на отворено, под ведро небо својот избор на книги го понудија 38 словенски издавачи. Како еден од нив, ФСК по саемски цени ги понуди сите словенечки преводи од својата збирка 100 словенски романи и првата светска монографија за словенските кујни, Со Словените на маса, потпишана од проф. др. Јанез Богатај.
“Најуспешно продадена книга на двата саема беше книгата Жените на Лазар на руската писателка на Лазар, Марина Степнова, преведена од Борут Крашевец”, изјави Матеја Јанчар, раководител на издавачката програма на ФСК, додавајќи дека организацијата е задоволна од продажбата и ентузијазмот при презентацијата на книгите и проектите на бројните минувачи. Затоа што овогодинешниот Саем на отворено се одржа за време на Летната музејска вечер, љубителите на книги можеа да ги набават своите омилени книги до доцните вечерни часови.

Scroll to Top