FSK še drugič na Sejmu na zraku

FSK še drugič na Sejmu na zraku

Drugo izdajo Sejma na zraku je pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature, pripravila v ljubljanskem parku Zvezda. FSK je tudi tokrat sodeloval s ponudbo slovanskih prevodov iz zbirke Sto slovanskih romanov in knjigo S Slovani za mizo.

Na drugem Sejmu na zraku je na stojnicah pod milim nebom svojo knjižno bero ponudilo 38 slovenskih založnikov. FSK je kot eden od njih po sejemskih cenah ponudil vse slovenske prevode iz svoje zbirke Sto slovanskih romanov in prvo svetovno monografijo slovanske kulinarike S Slovani za mizo, pod katero se je podpisal prof. dr. Janez Bogataj.

“Prodajna uspešnica na obeh sejmih so bile Lazarjeve ženske ruske pisateljice Marine Stepnove v prevodu Boruta Kraševca,” je povedala Mateja Jančar, vodja založniškega programa pri FSK ter dodala, da so zadovoljni s prodajo in navdušeni, da so lahko knjige in projekte predstavili številnim mimoidočim. Slednji so lahko, ker je tokratni Sejem na zraku potekal tudi na Poletno muzejsko noč, knjige v soju luči kupovali do poznega večera.

Scroll to Top